• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

25.09.2020

18:04

(VIDEO) VESELO I POUČNO U KIKINDI: Učenici osnovnih škola kroz igru uživali u Evropskom danu sporta, POGLEDAJTE KAKO JE BILO!

Vesti

(VIDEO) VESELO I POUČNO U KIKINDI: Učenici osnovnih škola kroz igru uživali u Evropskom danu sporta, POGLEDAJTE KAKO JE BILO!

Podeli vest

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Kikindi, ali i drugih škola, bili su deo velikog međunarodnog projekta-Evropskog školskog sportskog dana.

Manifestacija međunarodnog karaktera koja se održava u okviru Evropske nedelje školskog sporta u Srbiji uključuje preko 20 zemalja, oko 7.000 škola i preko 2, 5 milona učenika širom Evrope.

Dvorište OŠ „Sveti Sava“ bilo je u petak, 25. septembra, puno vesele dece, ali i nastavnika, koji su sa njima proveli pravi sportski dan.

Foto: V.N.

 

Sportski dan uveličali su gosti iz Gradske uprave i Sportskog Saveza Kikinde.

- OŠ „Sveti Sava“ na čelu sa nastavnicom fizičkog vaspitanja Svetlanom Mirčić Vukobrat pokrenula je inicijativu za ovu aktivnost još 2015. kada je prvi put organizovana, a kasnije se proširilo u svim školama u Srbiji i poslednji petak u septembru je u znaku školskog sportskog dana.

Foto: V.N.

 

Ovakav događaj daje priliku školama da promovišu svest o značaju zdravlja i uticaja zdravog načina života na budućnost, osnaže inkluziju i razvijaju društvene veštine među učenicima- rekao je Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Foto: V.N.

 

U okviru 120 minuta, ali u manjem obimu nego raniji godina zbog epidemije virusa korona, promovisani su sportovi koji su manje prisutni na časovima i sportskim klubovima.

Foto: V.N.

 

- Trudimo se da fizičku aktivnost, naročito u poslednje vreme, što više povećamo i da deci bude dostupno mnoštvo zdravih aktivnosti i kretanja. Koristimo svaku priliku, pa i u ovim uslovima kada nije prisutna lopta, da decu uputimo na aktivnosti koje mogu da iskoriste i u redovnoj nastavi i kroz neke vannastavneprograme, rekla je profesorka fizičkog vaspitanja i predsednica Školskog sportskog saveza Svetlana Mirčić Vukobrat.

Foto: V.N.

 

Učenici su kroz sportske igre stoni tenis, tenis, rolere sa preprekama, vežbe na poligonima i ples koji je upotpunio pozitivnu energiju i kretanje, uživali u važnosti sporta za zdravlje i održavanje sportskog duha.

Projekat Evropski školski dan sporta prvi put realizovala je Mađarska školska sportska organizacija. Uz podršku Evropske Komisije kroz program Erazmus Plus i brojnih partnera, razvijen je Dan baziran na mađarskom modelu. Brzo se proširio Evropom, te je uskoro povezan sa Evropskom nedeljom sporta.

                                                                                                                                                


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set