• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ. S.

28.09.2020

13:12

ČUDOTVORNA KRUŠKA NAJAVLJUJE ZIMU! Evo šta kaže kakvo nas vreme očekuje!

Vesti

ČUDOTVORNA KRUŠKA NAJAVLJUJE ZIMU! Evo šta kaže kakvo nas vreme očekuje!

Podeli vest

Ratko Milosavljević iz Prokuplja danima pokazuje komšijama kako mu je opet procvetala avgustovska kruška i kako će uskoro opet da obere plodove. Ono što je nedoumica kod svih prolaznika je da li ova pojava najavljuje dugu i hladnu zimu, ili je obrnuto

Deda Ratko kaže da  za svojih osamdeset godina pamti da im je samo jednom ranije dva puta cvetala trešnja i to majska.

- Pamtim to, jer je moja pokojna majka tada bila u panici i govorila da moramo dobro da se spremimo, jer će zima biti hladna i jaka. Sa nestrpljenjem smo čekali tu zimu, sećam se svakog detalja, ali nije bila jaka, već baš naprotiv blaga. E sada pošto mi je kruška opet cvetala i uvezala drugi plod, čekam i ovu koja dolazi – kaže Ratko.

Foto: Informer

Dakle, za razliku od većine, vlasnika ovog drveta, se ne plaši da nam dolazi duga i hladna zima. On ima drugačija iskustvo. Ono što čeka je da se opet zaslade kruškama, pošto su prvi rod već pojeli!

 

BONUS VIDEO

PRESEKAO JE LIMENKU NA POLA, A ONO ŠTO JE ZATEKAO UNUTRA... Da ti se rašire zenice!

ON JE ŠAMPION U JEDENJU LUBENICE! Nepobediv je!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

PRIRODA NIKADA NE RADI PROTIV SEBE. DA ĆE BITI HLADNA ZIMA KRUŠKA NEBI CVETALA DA UNIŠTI SEBE.

Žigolo

pre 3 godine

Eh, pazi da neće da obere zrele kruške ... U mojoj bašti svako malo neka voćka ponovo procveta, zametne plodove ali nikad nije stiglo do zrelosti nego sa prvim mrazevima sve opadne zajedno sa liščem.

BEBI BUM U PROKUPLJU! Očekuje se novi rekord u porodilištu!
Srbija

BEBI BUM U PROKUPLJU! Očekuje se novi rekord u porodilištu!

Za poslednjih nedelju dana u Porodilištu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ rođeno je 18 beba. Od tog broja je 13 dečaka i pet devojčica. Tako je od početka godine do danas ukupno rođeno 427 novorođenčeta, što je više u odnosu na prošlu godinu u istom periodu

28.09.2020

13:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set