• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

12.10.2020

13:15

EVAKUISANI SVI ZAPOSLENI U LESKOVAČKOJ "OSMOSPRATNICI": Miris paljevine i dima brzo se proširio na celu zgradu

Vesti

EVAKUISANI SVI ZAPOSLENI U LESKOVAČKOJ "OSMOSPRATNICI": Miris paljevine i dima brzo se proširio na celu zgradu

Podeli vest

U zgradi u kojoj je sedište većine odeljenja leskovačke Gradske uprave kao i Uslužnog centra, danas oko podneva, osetio se miris paljevine i dima zbog čega su svi zaposleni i građani hitno evakuisani iz popularne „Osmospratnice“

Izgoreli su glavni dovodi električne energije u podrumu zgrade, ali je veća šteta sprečena pravovremenom reakcijom nadležnih gradskih institucija i ekipe leskovačke „Elektrodistribucije“. Na lice mesta brzo su stigli i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, ali za njihovom intervencijom nije bilo potrebe.

- Došlo je do kvara na elektro-instalacijama, zbog njihove dotrajalosti. Izgoreli su glavni dovodi električne energije u zgradu. U trenutku kada se osetio dim, zbog predostrožnosti, evakuisani su svi zaposleni i građani koji su se tu zatekli. Ekipa „Elektrodistribucije“ je brzo isključila struju, a očekujemo da uskoro dođe nova ekipa koji će otloniti kvar – kazao je Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave u Leskovcu.

On je objasnio da se miris paljevine i dima brzo proširio na celu zgradu kroz kućište lifta ispod koga je i došlo do kvara na glavnim dovodima struje. Zbog toga se miris paljevine osećao i na najvišim delovima osmospratnice, ali opasnosti po zaposlene i građane nije bilo.

- Naše Odeljenje za opšte poslove u svom sastavu ima i Odsek za vanredne situacije koji je brzo reagovao. Oni su pozvali vatrogasce i radnike koji su isključili struju tako da je pravovremenom reakcijom otklonjena opasnost da dođe do veće štete – rekao je Cvetanović.

On očekuje da kvar na instalacijama bude otklonjen u toku dana i da svi zaposleni od sutra nastave da rade uobičajeno radno vreme.   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set