• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

23.10.2020

13:00

NA MESTU UTRINE VELIKO GRADILIŠTE: Kod Kruševca niču objekti Moravskog koridora, RADI SE PUNOM PAROM!

Vesti

NA MESTU UTRINE VELIKO GRADILIŠTE: Kod Kruševca niču objekti Moravskog koridora, RADI SE PUNOM PAROM!

Podeli vest

Radnici ,, Tehnogradnje,, ubrzano rade na gradnji objekata ,,Srbija puta,, koji niču na severnoj zaobilaznici Kruševca, odnosno na budućem Moravskom koridoru

Trenutno se kod Jasičke petlje, preko koje će proći auto-put, podižu objekti za zimsko održavanje puteva i upravna zgrada. Radnici ,, Tehnogradnje,, kažu da rade punom parom i da posao ide po planu.

Auto-put od Pojata do Preljine povezaće sedam opština, pola miliona stanovnika i više od 20 hiljada kompanija, sa Koridorom 10 na istoku i ,,Milošem Velikim,, na zapadu. Snažniji ekonomski razvoj i više investicija očekuju se po završetku 112 kilometara puta, a Kruševac, odakle je krenula gradnja, već ima koristi.

Foto: R.B.

 

Dojučerašnja utrina pokraj regionalnog puta Kraljevo- Pojate- danas je veliko gradilište i na samo par stepeni iznad nule, koliko je jutros izmereno u Kruševcu, po gustoj magli koja je prekrila dolinu Zapadne Morave, radi se užurbano.

U blizini je centralni kamp za radnike i mehanizaciju već dobio odredjene obrise. Na 23 hektara biće šezdesetak objekata, od spavaonica, menze, ambulante, do prostora za rekreaciju - pravi mali grad. Biće tu posla i za ugostitelje, vlasnike stanova i kuća koji već nude stambeni
prostor za izdavanje.

Foto: R.B.

 

Koridor na tri Morave, Zapadnu, Južnu i Veliku Moravu, dužine 112 kilometara, inače, imaće 12 petlji, 135 objekata, a vrednost radova koji je poveren američko- turskom konzorcijumu "Behtel-Enka" iznosi 800 miliona evra.

Foto: R.B.
 

 

Moravski koridor biće digitalni auto-put koji će povezati Srbiju sa Srbijom, ali i Srbiju sa regionom. a u isto vreme , regulisaće tokove tri Morave i rešiće višedecenijski problem poplava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set