• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

23.10.2020

15:00

VATRENA STIHIJA IM PROGUTALA DOM: Jedanaestoro dece ostalo bez krova nad glavom, zbog požara Baču UHAPŠENO DVOJE STANARA

Vesti

VATRENA STIHIJA IM PROGUTALA DOM: Jedanaestoro dece ostalo bez krova nad glavom, zbog požara Baču UHAPŠENO DVOJE STANARA

Podeli vest

Posle požara koji je jutros, između 4 i 5 sati, izbio na stambenoj zgradi u naselju Ekonomija 1 u Baču, bez krova nad glavom ostalo je ukupno 27 stanara, među kojima je i 11 dece

Oni su privremeno smeštenu u Hali sportova u Baču, a trenutno se traži se neko bolje rešenje.

- Uzroci požara nisu poznati, a ljudskih žrtava nije bilo, jer su svi stanari evakuisani na vreme. Istražni organi su na terenu, ali prema prvim indicijama, u pitanju je najverovatnije ljudski faktor. Plamen je najpre izbio u stanu gde žive starija lica – saznaje Informer od izvora iz Bača.

Prema izjavama očevidaca, vatrena stihija je velikom brzinom zahvatila stanove u gornjem delu zgrade u naselju koje je malo izmešteno od samog Bača.

Foto: S.K.

 

U gašenju vatre najpre su krenuli članovi Dobrovoljnog vatrogasnkog društva iz Bača, a kasnije su stigle i vatrogasne jedinice iz Novog Sada.

- Na momente je sve izgledalo kao prava jeziva apokalipsa. Kod nekih od komšija u obližnjim zgradama zavladala je panika da se prožar ne proširi.

Pogotovo što su profesionalni vatrogasci morali da dođu iz Novog Sada, udaljenog više od 60 kilometara od Bača – kaže za Informer jedan od uznemirenih Bačana.

Uhapšeno dvoje stanara, svećom zapalili zgradu?!

Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci saopštilo je da je dvoje stanara
zgrade u naselju Ekonomija 1 u Baču privedeno i da će biti zadržani u policiji do 48 sati, kada će biti i dovedeni u tužilaštvo.

 

- U toku je uviđaj od strane ovlašćenih lica Uprave za vanredne situacije i ovlašćenih radnika Policijske stanice Bač i utvrđivanja svih okolnosti nastanka požara. Iz dosada prikupljenih činjenica i dokaza proizilaze osnovi sumnje da je do požara došlo u stanu M.J. i S.J. koji je izazvala upaljena sveća i izdalo je odobrenje za njihovo zadržavanje - saopštio je Milan Knežević, iz tužilaštva u Bačkoj Palanci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set