• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

24.10.2020

08:46

KOMPLIKUJE SE SITUACIJA U BORU: Na snazi je vanredna situacija, broj zaraženih koronom se povećava

Vesti

KOMPLIKUJE SE SITUACIJA U BORU: Na snazi je vanredna situacija, broj zaraženih koronom se povećava

Podeli vest

Najnovije informacije Zavoda za javno zdravlje Timok iz Zaječara, za građane Borske Opštine nimalo nisu ohrabrujuće

Očigledno je da se situacija pogoršava s obzirom na to da je u poslednja 24 sata registrovano još 10 novoobolelih od koronavirusa. Tako da je ukupno 46 pozitivnih građana na virus COVID 19.

- Sve ovo ukazuje da se građani ne pridržavaju u potpunosti propisanih mera, što govore podaci o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Starosna granica zaraženih građana je pomerena i većinom su oboleli od 40 do 49 godina života, čak njih šestoro.

Dva pacijenta je hospitalizovano dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji sa blažom kliničkom slikom. Kako se većinom radi o porodičnim kontaktima, jasno je da se nisu poštovala uputstva i propisane mere zaštite od virusa, kao ni pravila izolacije.

Da se oboleli nalazi potpuno van svakog kontakta od ostalih članova porodice, a ne samo od spoljnog sveta. U slučaju nemogućnosti potpune izolacije, svaka komunikacija sa zaraženim članom porodice morala bi da se obavlja uz strikno poštovanje nošenja zaštitne maske i održavanja fizičke distance na udaljenosti od najmanje metar I po, istakla je dr Javorka Stankulić epidemiolog Doma zdravlja u Boru na konferenciji za novinare.

Budući da je ovo znatno veći broj obolelih u odnosu na predhodni dan, građani bi morali da shavate ozbiljnost nastale situacije i da se strogo pridržavaju mera kako korona virus nebi dobio veće razmere, čulo se na Press konferenciji u Boru u kome je na snazi vanredna situacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set