• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T. / Informer.rs

26.10.2020

16:47

NAKON ČUDESNOG IZLEČENJA LAZARA U MANASTIRU TUMANE, NJEGOVI RODITELJI OBNAVLJAJU SEOSKU CRKVU!

Vesti

NAKON ČUDESNOG IZLEČENJA LAZARA U MANASTIRU TUMANE, NJEGOVI RODITELJI OBNAVLJAJU SEOSKU CRKVU!

Podeli vest

Lazaru Filipoviću (9) iz Vladičinog Hana, pre godinu dana dijagnostikovan je težak oblik raka, a nakon čudesnog isceljenja u manastiru Tumane, godinu dana nakon toga njegovi roditelji su odlučili da obnove crkvu u rodnom selu

Da je tumora bilo, a potom da je nestao u roku od samo tri nedelje, pokazuju i lekarski rezultati sa Instituta za majku i dete.

- Prognoze su bile užasne, čak je bilo reči i o amputaciji noge - priča Zoran Filipović, Lazarov otac.

Na internetu je slučajno saznao za čuda koja se dešavaju u manastiru Tumane, posvećenom Svetom Zosimu.

Foto: S.T. / Informer.rs

- Čitam kako su mnogima nestale bolesti nakon dolaska u tu svetinju, kako su drugi dobili porod i drugo. Pitali smo doktora Simića da li možemo dete da izvedemo do manastira Tumane, on je bio oduševljen, podržao nas. Ne znam kako i zašto, ali već od tog trenutka svi smo se nekako drugačije ponašali. Meni kao da je pao neki ogroman teret sa srca, a Lazar se malo-pomalo, pridigao, osvežio, i prvi put posle nekoliko dana tražio da jede, iako danima nije imao apetit - seća se Zoran.

Već tog dana su roditelji, ali i lekari, videli da je Lazaru bolje, a sutradan ujutru to su potvrdile i analize, tako da operacije nije ni bilo.

Nakon Božjeg čuda koje je spasilo Lazin život, Filipovići su redovni posetioci crkava, a nedavno su rešili da se Bogu i svim svetiteljima zahvale obnovom crkve u rodnom selu Jastrebac kod Vladičinog Hana, u čemu će im pomoći i tumanski monasi.

Foto: S.T. / Informer.rs

- Meštani sela započeli su rekonstrukciju crkve, koju je moj pradeda Ranđel Filipović podigao u Jastrepcu, a ja sam se naravno priključio. To sam javio i igumanu Dimitriju iz Tumana i ubrzo je bratstvo odlučilo da nam pomogne. Tako da sada i oni, iako su i sami u radovima, skupljaju prilog za obnovu naše crkve - objašnjava Zoran Filipović.

Lazar sada ide u školu, a kod kuće uz sestru Nikolinu, najviše voli da se igra sa svojim vučjakom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set