• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

01.11.2020

07:35

(VIDEO) VRŠNJACI NERAZDVOJNI 30 GODINA! Kamion Lupeto i njegov vlasnik Radoslav SPASILI SU DESETINE ŽIVOTA TOKOM "OLUJE"!

Vesti

(VIDEO) VRŠNJACI NERAZDVOJNI 30 GODINA! Kamion Lupeto i njegov vlasnik Radoslav SPASILI SU DESETINE ŽIVOTA TOKOM "OLUJE"!

Podeli vest

Spasili su mnoge živote tokom "Oluje". Jedan star 50 godina, drugi - pet godina stariji. Kamion i njegov vlasnik. Dalmatinac Radoslav Milivojević ni 25 godina kasnije ne prodaje svog ljubimca niti mu menja tablice. Kakve su uspomene doneli u Maradik kod Inđije?

Od milion pređenih kilometara, Radoslavov kamion pregazio je najvažniju rutu pre četvrt veka. Avgusta 1995. od Polače kod Knina do Inđije. Za volanom Radoslav Milivojević, u prikolici gotovo 50 rođaka, prijatelja, komšija, vojnika.

"Kad smo krenuli odozdo te noći u avgustu 1995. onda je bilo kako ko s kim uhvati. Mnogi su bili kod nas u dvorištu i u selu, nisu imali s kim ili nisu hteli otići s početka i onda su naišli na mene, usput sam ih kupio", rekao je Radoslav Milivojević iz Polače kod Knina.

Foto: printscreen RTS

Na put su krenuli bez goriva. Do Bosanskog Petrovca izveo ih je petrolej, a kasnije nafta za koju su se snalazili litar po litar.

"Dosta ljudi zna i ovaj kamion i seti se našeg puta i kad god se sretnemo o tome se priča. Sećaš se kad smo dobili pršut, salamu, hleb, vodu kad smo dobili, sa naftom problem kad smo imali", kazao je Radoslav.

Na zasluženi odmor, ljubimac je pre pet godina otišao u garažu. Privremeno ga je zamenio novim kamionom.

"Spasio sve naše što imamo - moju ženu, moju đecu i kasnije nam je sve što imamo sad zaradio. Sad onoga vozim i radim s njim, a ovaj čeka neka vremena bolja da se ponovo vratimo ja i on na cestu. Pa bi ja i on da se malo bećarimo kao nekad da se vozikamo", naveo je Radoslav.

Do tada, parkiran čuva uspomene iz rodnog kraja. Jedna je vidljiva i golim okom – tablice.

"Kad sam ga preregistrovao na naše table morao sam vratiti obe tablice. Međutim, ja sam pisao izjavu da sam jednu izgubio. U stvari, ja sam nju izgubio pa sam je kasnije našao", ispričao je Radoslav Milivojević.

Foto: printscreen RTS

Radoslav i Lupeto gotovo vršnjaci, nerazdvojni su 30 godina. Dobro se drže, i paze jedan drugog.

"Ja sam uvek njega bodrio – ajmo, ajmo, još malo i tako da smo tolike godine zajedno. Takav je kakav je, nije se nešto bitno promenio on, ja možda malo jesam, ali tako", rekao je Radoslav.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set