• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

04.11.2020

17:46

BOR POSTAJE PONOVO ŽARIŠTE: Epidemiološka situacija sa koronavirusom pogoršava se iz dana u dan

Vesti

BOR POSTAJE PONOVO ŽARIŠTE: Epidemiološka situacija sa koronavirusom pogoršava se iz dana u dan

Podeli vest

Od vikenda je zabeleženo 131 pozitivan slučaj na virus COVID 19 i rezultati se očekuju za još stotinu testiranih, čulo se na konferenciji za novinare koju je sazvao Stručno operativni tim za higijensko pidemiološke mere u Boru

,, Na grudnom odeljenju Opšte Bolnice Bor trenutno se nalazi hospitalizovanih 18 pacijenata od kojih je 14 pozitivno na koronavirus i to sa srednje teškom kliničkom slikom od kojih je većina priključena na kiseonik.

I naša bolnica koja je u sistemu covid bolnica u Srbiji ima svoje kapacitete kako u ljudstvu tako i u smeštajnim kapacitetima, a bahato ponašanje građana u smislu nepoštovanja zaštitnih mera dovodi do prezasićenosti zdravstvenog sistema , kaže dr Goran Joksimović direktor Opšte bolnice Bor istakavši da situacija nimalo nije zavidna.

Foto: Pixabay

 

Doktorka Javorka Stankulić epidemiolog u Domu zdravlja u Boru podvukla je da se uglavnom radi o porodičnim kontaktima te da građani sve više prećutkuju zbog eventualnog etiketiranja i sa pojavom simptoma se ne javljaju odmah u covid ambulantu Doma zdravlja.

- Neophodno je dati sve od sebe kako se virus nebi širio dalje i dobio još veće razmere . Pogotovo moramo sprečiti njegovo širenje među decom. Za sada je zaraženo njih sdmoro školskog uzrasta i jedno dete predškolskog. Oni su sa blagim simptomima i nalaze se na kućmom lečenju uz isključiv nadzor lekara , naglasila je dr Stankulić.

U Majdanpečkoj Opštini je i dalje situacija pod kontrolom i mirnija u odnosu na susednu Opštinu Bor . Trenutno po poslednjim rezultatima Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara je svega tri aktivna slučaja na korona virusa od kojih je dva pacijenta hospitalizovano.

U Požarevačkoj covid bolnici na lečenju se nalazi 77 pacijenta sa simptomima virusa COVID 19 od kojih je kod 56 potvrđena infekcija. Tokom jučerašnjg dana zabeleženo je 20 pregleda u covid ambulanti od kojih je devetoro pacijenata upućeno na bolničku hospitalizaciju ističe dr Danko Nikolić v.d. direkotra Opšte bolnice u Požarevcu.

Foto: AP/Photo

 

- Ovo su pacijenti isključivo iz Braničevskog okruga sa srednje teškom kliničkom slikom sa tendencijom na pogoršanje.Više od 30 ima kiseoničku potporu,jedno lice jeu teškom stanju i priključeno je na respirator dok se jedno lice nalazi na neinvenzivoj ventilaciji.

Što se tiče zdravstvenog osoblja, trenutno je kod 45 radnika PCR testom potvrđena zaraza korona virusom od kojih se deset medicinara nalazi na bolničkom lečenju.

Samo rigoroznim merama u poslednja nekoliko dana uspeli smo da presečemo lanac zaražavanja zdravstvenih radnika i činimo sve napore da takoi ostane, kaže dr Nikolić, apelujući na sve građane da situaciju shvate ozbiljno istrogo se pridržavaju svih neophodnih mera zaštite.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set