• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

23.11.2020

11:10

U TOPOLI PRORADIO KOL CENTAR: Građani na direktnoj telefonskoj vezi sa predsednikom opštine Igorom Petrovićem

Vesti

U TOPOLI PRORADIO KOL CENTAR: Građani na direktnoj telefonskoj vezi sa predsednikom opštine Igorom Petrovićem

Podeli vest

Posle pauze od skoro 15 dana, virus kovid 19 vratio se u Topolu i poslednjih desetak dana primetan je povećan broj zaraženih. Prema rečima prvog čoveka opštine Topola Igora Petrovića, situacija još uvek nije alarmantna

- Dnevno imamo 80 do 90 pacijenata koji se u Dom zdravlja prijave sa simptomima. Posle urađene laboratorije i rentgena pluća rade se brisevi pacijentima na koje se sumnja da su pozitivni. Od tog broja testiranih procenat potvrđenih je od 20 do 25 odsto- napisao je na svom fejsbuk profilu predsednik opštine Topola Igor Petrović.

Foto: TopPres

 

On naglašava da su građani u izolaciji odgovorni i da nema kršenja izrečenih mera. Petrović napominje da su preduzete sve potrebne mere u cilju sprečavanja daljeg širenja ovog opasnog virusa.

- Kovid ambulanta u Domu zdravlja radi punim kapacitetom i uz velike napore zdravstvenih radnika koji su na visini zadatka. Nasuli smo kamenim agregatom prilaz kovid ambulanti zbog prilaska saniteta i građana. Montirali smo dva vojna šatora da pacijenti ne bi bili izloženi vremenskim uslovima, padavinama dok čekaju pregled.

Foto: TopPres

Dezinfekcija ulica

Dve medicinske sestre i jedan lekar iz Topole su prebačeni u Kragujevac, na Šumadija sajam kao podrška kolegama. Lokalna uprava i JKSP  Topola svakodnevno vrše dezinfekcije ulica u centru Topole kao i prostora oko Doma zdravlja. Raspolažemo sa opremom i sredstvima zaštite građana u dovoljnom broju“, kazao je prvi čovek Topole.

U cilju veće lične i kolektivne zaštite građana od pandemije virusa korona, opština Topola je od ponedeljka, 23. novembra, uvela kol centar, odnosno direktnu telefonsku vezu sa predsednikom opštine Igorom Petrovićem.

Građani sa određenim problemima, predlozima i sugestijama mogu u periodu od 14 do 15 časova, svakog radnog dana, pozvati na broj telefona 034/6811-017. Svaki poziv smatraće se zvaničnim i biće prosleđen nadležnim organima Opštinske uprave na dalje postupanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set