• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

07:27

AMS S: Vozači, oprez zbog magle

Vesti

AMS S: Vozači, oprez zbog magle

Podeli vest

Vremenske prilike u velikoj meri utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, zato iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače na maglu koja je prisutna u većini krajeva Srbije i koja smanjuje vidljivost, što vožnju cini teškom


Apeluju na vožače da koriste svetla za maglu kada je vidljivost ispod stotinak metara, a ukoliko je vidljivost ispod 50 metara da upale i sva četiri pokazivača pravca.


Preporučuje se putovanje u vremenu od 10 do 16 časova, kada će vidljivost biti bolja u odnosu na jutarnje i večernje sate.

Radovi na više deonica, izmenjen režim saobraćaja

Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica u Srbiji obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Na putu Kneževići - Bela Zemlja - Užice (Mačkat) zbog izvođenja radova na mostu "Sušica" do 27. novembra, od 8 do 14 časova, obustavljen je saobraćaj.

Preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put - obilaznica preko Mačkata.

Na putu Svračkovci - Gornji Milanovac - Preljina, od danas do 28. novembra, od 8 do 16 časova, obavljaju se radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici petlja Orlovača - petlja Ripanj, kod skretanja za Barajevo, danas će se od 8 do 17 časova raditi na podizanju stubova.

U toku izvođenja radova, za saobraćaj će biti povremeno zauzeta skroz desna saobraćajna traka, iz pravca Beograda, kod skretanja za Barajevo.

Putevi Srbijem savetuju maksimalan oprez pri vožnji i apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na putu Beranovac-Goč, Jovac, od sutra do 30. novembra, od 7 do 17 časova, biće na snazi obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju.

Alternativni putni pravac je Vrnjačka banja-Goč.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.45 časova na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je sat i po, na prelazima Gradina i Šid oko sat vremena, na Kelebiji kamioni čekaju oko dva sata, na Batrovcima oko četiri sata, a na graničnom prelazu Bačka Palanka oko tri sata.


U Srbiji na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila.

Nema zadržavanja vozila ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Batrovcima, prelazu Šid i Horgoš na izlazu iz zemlje čekaju oko tri sata, na Kelebiji oko dva sata, a na prelazu Bačka Palanka oko sat vremena.

 

Magla na pojedinim deonicama na putevima

Zbog pojave magle smanjena je vidljivost na pojedinim deonicama na putevima, saopštili su Putevi Srbije.

Magle ima na auto-putu E-75, petlja Bubanj potok - granica SRB/RSM (Preševo), kao i na auto-putu E-80, petlja Trupale - granica SRB/BUG (Gradina).

Na teritoriji Zaječara magle ima na Crnom Vrhu, Babinom Zubu, Čestobrodici, Sokobanji i Svrljigu, koja smanjuje vidljivost od 50 do 100 metara.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMSS: Oprez zbog magle, poledice i vlažnih deonica
Srbija

AMSS: Oprez zbog magle, poledice i vlažnih deonica

Magla će tokom jutra otežavati vožnju naročito po kotlinama gde se može zadržati i tokom dana, a u višim predelima je zbog mraza i vlažnih deonica moguće stvaranje poledice, upozorava Auto-moto savez Srbije

24.11.2020

07:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set