• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

02.12.2020

18:32

(FOTO) KORONU NAPALI SA SVIH STRANA: Atomizeri i leđne prskalice na gotovs, u toku je OPŠTA DEZINFEKCIJA GRADA I OKOLNIH SELA

Vesti

(FOTO) KORONU NAPALI SA SVIH STRANA: Atomizeri i leđne prskalice na gotovs, u toku je OPŠTA DEZINFEKCIJA GRADA I OKOLNIH SELA

Podeli vest

U cilju što efikasnijeg suzbijanja korona virusa, Grad Kikinda sprovodi kontinuiranu dezinfekciju javnih površina, kako u gradu, tako i u seoskim sredinama

Samo tokom novembra utrošeno je 70 hiljada litara dezinfekcionih sredstava. Dezinfekcija javnih površina u gradu i svim kikindskim mesnim zajednicama, aktivno se obavlja od početka epidemije u Srbiji, a intenzivirana je 16. novembra, kada su ovom akcijom ponovo obuhvaćena sva sela. Koliko se aktivno obavlja deznfekcija, govori i podatak, da je tokom novembra utrošeno 70 hiljada litara dezinfekcionih sredstava.

Foto: V.N.

 

- Osim javnih površina, traktorskim atomizerom i ručnim prskalicama radi se i dezinfekcija javnih ustanova kojima su podeljene dovoljne količine sredstava za tu aktivnost: predškolske ustanove, osnovnim i srednjim školama, ustanovama kulture i stambenim zajednicama.

Foto: V.N.

 

Seoske mesne zajednice same su se organizovale, kao bi se dezinfekcija obavljala dva do tri puta svakodnevno. Ovim putem još jednom bih zamolila sugrađane da se sredstva koriste na adekvatan način, odnosno da dezobarijere budu natopljene sredstvima za dezinfekciju, da se koriste namenski i da se radne prostorije unutar samih ustanova redovno dezinfikuju- podsetila je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: V.N.

Miroslava Krnić

Tri puta nedeljno, tretman dezinfekcije obavlja se razblaženim hlor-dioksidom i natrijum hipohloritom, uz pomoć traktora, atomizera i leđne prskalice.

Tokom tretmana, posebno se posvećuje pažnja dezinfekciji dečijih igrališta, zgrada mesnih zajednica, trgova, prostora ispred i oko prehrambenih prodavnica, zdravstvenih ambulanti, apoteka, škola, vrtića, veterinarskih stanica, ugostiteljskih objekata i pijaca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set