• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

25.12.2020

11:17

Bojanu (10) udario automobil pored škole: Tužna priča ove porodice pre nekoliko meseci već je obišla Srbiju, baka je i otac i majka svojim unučicama

Vesti

Bojanu (10) udario automobil pored škole: Tužna priča ove porodice pre nekoliko meseci već je obišla Srbiju, baka je i otac i majka svojim unučicama

Podeli vest

Bojana M. (10) na koju je u blizini isturenog odeljenja Osnovne škole „Tanasko Rajić“ u čačanskom naselju Ljubić, naleteo vozač „golfa“, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožena, a uskoro bi trebalo da bude puštena na kućno lečenje.

Njena baka, po pokojnoj majci, sa kojom je u tom trenutku išla do prodavnice takođe je stabilnog zdravstvenog stanja.

O porodici ove devojčice već je bilo reči u maju ove godine, jer Bojana i njena sestra ostale su i bez oba roditelja, a brigu o njima vodi baka Milisavka koja im je i otac i majka.

„Vest da su moju Bojanu udarila kola ne znam ni sama kako sam podnela u tom prvom momentu. Važno je samo da mi je dete živo i da neće imati posledice. Na našu porodicu sručilo se mnogo nesreće, nadam se samo da će Bog da štiti moje unučice“, rekla je za RINU, Bojanina baka Milisavka Marinković.

Foto: rina

Nakon tragedije baka brine o unukama

Dve devojčice su za ovu ženu sve na svetu, ostala je vrlo rano bez muža, a zatim bez snahe i sina. Međutim, ona se ne žali već čini sve za svoje unuke, ali administrativna borba za dobijanje starateljstva je jako teška i neizvesna.

„Napunila sam 65 godina starosti, ali mi nedostaje još nekoliko meseci radnog staža da bih dobila minimalnu penziju. Devojčice su ovog leta dobile porodičnu penziju koja 12.000 dinara i za sada su nam to jedini stalni prihodi. Ja radim u nadnici kad ima posla, snalazimo se kako moramo i ne žalimo se. Zadovoljni smo i sa malo samo da budemo zajedno. Ja sam ih odgajila od malena i svima bi nam srce prepuklo da se razdvojimo i da deca odu iz kuće.  U njoj  možda nemaju neki luksuz, ali imaju ono što im je potrebno“, priča ova baka heroj.

Foto: rina

Izgubila snaju i sina

Inače, na deonici puta, gde se vozač "golfa" udario u ženu i dete, nalazi se škola koju pohađaju đaci od prvog do četvrtog razreda,a meštani su više puta upozoravali na bahate vozače koji ne poštuju brzinu kretanja u ulici koja važi za jednu od najprometnijih . Putu koji vodi do škole nedostaje deo pešačke staze, ukupne dužine do 500 metara, i to upravo na nepreglednoj krivini gde su zadobile povrede baka i unuka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set