• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

06.01.2021

14:20

NEMA LEPŠEG POKLONA ZA SRBIJU OD NJIHOVIH OSMEHA! Petković uručio ključeve 36 novih stanova porodicama u Severnoj Mitrovici!

Vesti

NEMA LEPŠEG POKLONA ZA SRBIJU OD NJIHOVIH OSMEHA! Petković uručio ključeve 36 novih stanova porodicama u Severnoj Mitrovici!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uručio je danas u Severnoj Mitrovici ključeve 36 novih stanova, stanarima u tri stambene zgrade, izgrađenje sredstvima Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Stanovi prosečne površine 60 metara kvadratnih su izgrađeni za potrebe stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica kao i stambeno ugroženog stanovništva sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica. 

Nakon obilaska novoizgrađenih stanova, direktor Petković je istakao da nema lepšeg poklona za državu Srbiju da upravo danas na Badnji dan uoči Božića, nego videti osmehe na licima "ovih divnih ljudi kojima smo uručili ključeve stanova". 

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uručila ključeve 36 stanova, od ukupno 96 koliko je sagradila u 2020. godini. Osam zgrada u severnoj Kosovskoj Mitrovici, pet zgrada u Leposaviću, dve zgrade u Zvečanu i tri zgrade u Zubinom Potoku. Istim tempom nastavljamo i u 2021. godini - poručio je Petković. 

Foto: Kancelarija za KiM

Kancelaraija za KiM uručila ključeve od stanova

Kako je istakao, posebno je srećan i ponosan i što je, u prošloj godini koja je bila opterećena koronavirusom, zbog kojeg je i čitav svet stao, Srbija uspela da završi ove zgrade kako bi se uselili mladi bračni parovi, uglavnom sa više dece.

Za izgradnju ovih zgrada uloženo je više od 330 miliona dinara

- Kada imamo decu, imamo i budućnost, to je ono što je najbitnije. Za izgradnju ovih zgrada uloženo je više od 330 miliona dinara, a 10. januara kreće i parterno uređenje i još neki detalji koji su potrebni da se završe i kada bude završen konkurs za ostatak zgrada, odnosno stanova, imaćemo ukupno 96 porodica koje ćemo da uselimo u osam zgrada ovde u severnoj Kosovskoj Mitrovici - rekao je Petković. 

Kako je istakao, važno je što upravo gradeći svaku kuću, svaku zgradu, podižući svaki krov, grade se oni najbitniji i oni najčvršći temelji, a to su temelji ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

Još jednom čestitajući današnji dan, Badnji dan, Petković je preneo i čestitke i pozdrave i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i cele Vlade Srbije uz poruku da, kao što su i do sada bili uz narod na Kosovu i Metohiji, nastavljaju da budu i dalje sa srpskim narodom, da grade, da stvaraju i da se bore za bolju budućnost.

Foto: Kancelarija za KiM

Kancelaraija za KiM uručila ključeve od stanova

Predsednik Srpske liste Goran Rakić čestitao je novim vlasnicima stanova, poručivši da su svi u Srbiji jedna velika porodica, bez obzira u kojem delu naše zemlje žive.

Od danas 36 porodica će sve praznike da dočekuje u svojim domovima

- Nema lepšeg niti radosnijeg trenutka nego kada čovek može sa svojom porodicom u svom domu da dočeka najradosniji hrišćanski praznik Božić. I od danas 36 porodica će sve praznike da dočekuje u svojim domovima - rekao je Rakić. 

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao je da je današnji dan jasan pokazatelj odgovorne i ozbiljne politike koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić, ali i čitava Srpska lista na čelu sa Goranom Rakićem. 

Foto: Kancelarija za KiM

Kancelaraija za KiM uručila ključeve od stanova

- Jedinstvo se ogleda isključivo kroz ovo što zapravo radimo. Danas smo u prilici da uručimo ključeve za 36 stanova, čime pokazujemo našu odlučnost za opstajanjem na ovim prostorima, da želimo da živimo ovde i da stvaramo bolji i kvalitetniji život našim građanima, ali pre svega jeste da trajemo, da čuvamo naša ognjišta i današnji dan samo potvrđuje da nema nazad i da čvrsto i odlučno stojimo na braniku i čuvaru svih onih pravih vrednosti države Srbije - poručio je Spirić 

Uručivanju ključeva novih stanova, pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića i predsednika privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića i Predsednika Srpske liste Gorana Rakića, prisustvovali su i Gradonačelnik Milan Radojević, Načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set