• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2021

07:44

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Pred nama su SNEŽNE PADAVINE I LEDENI DANI!

Vesti

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Pred nama su SNEŽNE PADAVINE I LEDENI DANI!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da će jutros na području Srbije u većini mesta padati umeren sneg, a na jugu i jugoistoku povremeno i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu

Upozorenje na snežne padavine, a na jugu Srbije i na pojavu ledene kiše

U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje.

 

Foto: printscreen rhmz



U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 cm, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 cm snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Foto: printscreen rhmz

Na području Beograda povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 cm.

Vreme narednih 10 dana

Od 11.01. do 15.01. na području Srbije očekuje se pretežno oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, a na jugu Srbije danas (11.01.) i sutra (12.01.) uz sneg padaće i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu. Padavine će biti intenzivnije danas ujutro i pre podne , a u toku dana će oslabiti i biće povremene.

Od 15.01. do 20.01. uslediće uglavnom suvo, ali veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 °C (ledeni dani).

Foto: printscreen rhmz

 


Slabljenje padavina očekuje se danas pre podne i sredinom dana, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ.

Hidrološko upozorenje

Na gornjem toku Južne Morave i Nišave vodostaji će u naredna 24 časa biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set