• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.01.2021

11:22

SRPSKIM PORODICAMA NA KOSOVU URUČENI KLJUČEVI STANOVA izgrađenih sredstvima Grada Beograda! VESIĆ: Sve što imaju deca u Beogradu, imaće i deca u Kosovskoj Mitrovici!

Vesti

SRPSKIM PORODICAMA NA KOSOVU URUČENI KLJUČEVI STANOVA izgrađenih sredstvima Grada Beograda! VESIĆ: Sve što imaju deca u Beogradu, imaće i deca u Kosovskoj Mitrovici!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da srpske porodice u severnom delu Kosovske Mitrovice, kojima su danas uručeni ključevi stanova, izgrađenih sredstvima Grada Beograda, posle 16 godina konačno mogu da žive u ''uslovima dostojnim čoveka''

Vesić je za TV Pink rekao da je Grad Beograd u severnom delu Kosovske Mitrovice izgradio dve stambene zgrade sa 40 stanova, namenjenih ugroženim srpskim porodicama raseljenim posle martovskog pogroma 2004.godine, a da će sledeće godine biti izgrađena još jedna zgrada.

Kako je rekao, oko 60 srpskih porodica je 16 godina živelo u sobama samačkog hotela Trepča, sa jednim kupatilom i jednom kuhinjom.

- Sa rukovodstvom Kosovske Mitrovice dogovoreno je da Grad Beograd izgradi 40 stanova. Završili smo drugu zgradu sa 20 stanova, u svaku zgradu uložili smo po 350.000 evra, a ostatak Opština Kosovska Mitrovica i Kancelarija za KiM. Konačno te porodice žive u uslovima dostojnim čoveka - kazao je Vesić.

On je kazao se danas otvara i park u centru severne Kosovske Mitrovice, izgrađen sredstvima Grada Beograda, sa dečijim igralištima, startnim stazama, rekvizitima.

- Sve što imaju deca u Beogradu u parkovima, imaće i deca u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Dodela stanova

Podsetio je da su mu prištinske vlasti u novembru prošle godine zabranile da uđe na KiM i ponovio da je to bio pokušaj da se spreči da srpska deca u Kosovskoj Mitrovici dobiju igralište, a srpske porodoce stanove.

- Nisu u tome uspeli, završili smo zgradu i igralište, ta deca će imati perspektivu, na tom igralištu igraće se i srpska i albanska deca, ne pravimo igrališta po nacionalnoj osnovi kao vlasti u Prištini - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Dodela stanova


Priština je kao razlog zabrane Vesiću da uđe na KiM navela "opasnost po bezbedost'' a Vesić kaže da je pravi razlog bila želja Prištine da spreči da Beograd sarađuje sa Kosovskom Mitrovici i da se potpiše sporazum o bratimljenju dva grada, što je, ističe, suprotno svim dogovorima postignutim u Briselu.

- U EU se promoviše saradnja između gradova, ovo je bio bedan pokušaj Prištine, koja nije tim porodicama izgradila stanove, njihov cilj je da Srba ne bude na KiM, a naš da im poboljšamo uslove života - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Dodela stanova

Naglasio je da će se nastaviti ulaganja u srpske sredine na KiM i podsetio da je predsednik Srbije najavio izgradnju nove bolnice u Gračanici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set