• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2021

07:17

AMSS: Zbog otapanja snega mogući mokri kolovozi

Vesti

AMSS: Zbog otapanja snega mogući mokri kolovozi

Podeli vest

Porast dnevnih temperatura doneće lakšu vožnju u narednim danima i sigurno bolju prohodnost puteva


Međutim, kako navodi AMS S, zbog otapanja snega i leda vozači će se tokom dana uglavnom susretati sa mokrim ili vlažnim deonicama, a koji se tokom noći i jutra ponovo mogu da zalede i opet postanu opasne i klizave deonice jer se u planinskim predelima Srbije temperature vazduha mogu spustiti i na desetak stepeni ispod nultog podeljka.

Nagli porast dnevih temperatura utiče i na češću pojavu odrona kroz stenske useke i klisure, a koji takođe smanjuju bezbedno i sigurno putovanje.

Prema informacijama Uprave granične policije u 05.30 časova, zadržavanja na teretnim terminalima naših GP:


- GP Batrovci, izlaz, zadržavanje 180 minuta

- GP Šid, izlaz, zadržavanje 120 minuta

- GP Horgoš, izlaz, zadržavanje 300 minuta

- GP Kelebija, izlaz, zadržavanje 180 minuta

 

Na putu Brzeće - Kopaonik obavezna upotreba lanaca

Na putu Brzeće - Kopaonik obavezna je upotreba lanaca, saopštilo je jutro JP "Putevi Srbije".

Savetuje se vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na kolovozu.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set