• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

21.01.2021

17:28

MASOVNA IMUNIZACIJA U SUBOTICI: Prijavilo na hiljade građana, dostupna im je vakcina Sinofarm

Vesti

MASOVNA IMUNIZACIJA U SUBOTICI: Prijavilo na hiljade građana, dostupna im je vakcina Sinofarm

Podeli vest

Prijavilo se 8.134 osobe, ukupno vakcinisano 1.016. a danas će biti vakcinisane 432 osobe, do sada nije bilo neželjenih efekata

U Novoj opštini, na Trgu Lazara Nešića 4, u Subotici, od jutros radi punkt za masovnu imunizaciju građana protiv virusa COVID-19.

Već u ranim jutarnjim satima, u redu ispred zgrade Nove Opštine bilo je više od 50 Subotičana, a do podneva je već vakcinisano više od stotinu. Subotica je obezbedila 2100 vakcina Sinofarm (Kina), a lekari koji organizovano sprovode vakcinaciju kažu, da će danas biti do 18 sati vakcinisane 432 osobe, koliko je na osnovu prijava pozvano.

Foto: G.U.

 

Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja, potvrdila je da je odziv građana veliki i navela da je noćas stiglo 2.100 doza vakcina.

Prema njenim rečima, prethodnih dana u ambulanti subotičke MZ Peščara vakcinisano je 235 osoba, a od danas građani strpljivo čekaju u redu, u mnogo uslovnijem prostoru Nove opštine, da bi primili vakcinu, a najviše je danas populacije od preko 75 godina.

Foto: G.U.

 

Tri ekipe lekara su angažovane na vakcinisanju, a uključen je i veći broj medicinskih sestara.Posle primanja vakcine, pacijenti su 20-tak minuta pod nadzorom i do sada, kako su istakli lekari, nije bilo neželjenih reakcija.

Punkt je obišao gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je rekao, da je cilj formiranja punkta, da se na organizovan način, uz poštovanje svih mera zaštite od infekcije i principa bezbedne imunizacione prakse i vakciniše što veći broj osoba za što kraće vreme.

Foto: G.U.

 

„Cilj mog obilaska punkta za masovnu imunizaciju bio je da se uverim da li, u organizacionom smislu, sve funkcioniše kako treba i da li ima nekih neželjenih pojava, u zdravstvenom smislu. Sve funkcioniše besprekorno, zadovoljan sam zatečenim stanjem. Do ovog momenta za vakcinaciju se ukupno prijavilo 8.134 lica, a vakcinisano je njih 1.016.

Za današnji dan predviđena je vakcinacija 432 osobe. Bakić je uputio apel građanima Subotice, da se prijavljuju u što većem broju, da se proces imunizacije što pre sprovede.

Foto: G.U.

 

- To je jako bitno za sticanje imuniteta celog našeg društva, kako bismo što pre krenuli u oporavak i razvoj privrede, ekonomije i da, kako grad Subotica tako i država Srbija, krene napred u još jednu pobedu, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Građani koji su zainteresovani za vakcinaciju protiv virusa COVID-19 mogu da se prijave putem portala e-Uprave, popunjavanjem jednostavnog upitnika ili pozivanjem telefona broj: 0800 222 334.

Foto: G.U.

 

Nakon što iskažu interesovanje, putem elektronske pošte i sms-a, građani će biti obavešteni o terminu i mestu vakcinacije. Upitnik mogu da popune i za bliže članove svoje porodice, s tim da je potrebno samo da navedu ispravno njihove podatke i ostave kontakt.

Foto: G.U.

 

Mole se građani da se pridržavaju zakazanih termina, jer će se tako izbeći nepotrebno čekanje i stvaranje gužvi. Punkt za masovnu imunizaciju u Novoj opštini u Subotici radi od 8. do 18. časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set