• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

25.01.2021

14:33

NA BEBAMA SVET OSTAJE: Bračnim parovima koji su dobili decu zadnja četiri meseca, grad Kikinda URUČIO MALI ZNAK PAŽNJE

Vesti

NA BEBAMA SVET OSTAJE: Bračnim parovima koji su dobili decu zadnja četiri meseca, grad Kikinda URUČIO MALI ZNAK PAŽNJE

Podeli vest

Parovima sa bebama rođenim u zadnja četiri meseca prošle godine, Grad Kikinda dodelio je 148 paketa pomoći koji su tradicionalni gest lokalne samouprave u okviru mera populacione politike

Roditelji i njihovi mali, ali glasni članovi porodice iz kikindske opštine okupili su se danas da prime znak pažnje lokalne samouprave koji svake godine parovima novorođenčadi uručuje gradonačelnik Kikinde sa svojim timom. Za Dijanu Pjevac i Sinišu Šodolovića ovo je bio drugi put da za kratko vreme dobiju bebi pakete.

Foto: V.N.

 

-Svaka pomoć je dobrodošla, u prvim mesecima pogotovo, jer je deci dosta toga potrebno. Lepo je od Grada što se setio da uruči poklone. Filip je naše drugo dete, ima 4,5 meseca, a ima starijeg brata starog 16 meseci, tako da smo na ovom mestu bili i prošle godine-kažu mladi roditelji.

Za najlepši početak u životu roditelja i njihove dece, Grad se pobrinuo da podrži sve parove koji su dobili prinove.

Foto: V.N.

 

- Podelili smo 148 bebi paketa za decu rođenu septembra, oktobra, novembra i decembra prošle
godine. Paketi sadrže torbu, peškir, knjigu bebinu radosnicu i multifunkcionalnu stolicu. Ove godine iz gradskog budžeta izdvojili smo 4,2 miliona dinara za bebi pakete. Podsećam parove koji su se odlučili za vantelesnu oplodnju da iskoriste pomoć koju Grad Kikinda pruža i da se obrate lokalnoj
samoupravi-istakla je Ramona Tot, članica Gradskog veća zadužena za manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici.

Foto: V.N.

 

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji im je čestitao na roditeljstvu i uputio reči podrške.

- Čestitam svima rođenje dece, to je nešto najlepše što može da se dogodi svakome u životu. Ovaj mali gest, poklone koje tradicionalno uručujemo u jednom velikom poslu roditeljstva, znak je pažnje Grada Kikinde da izvedete decu na pravi put i pomoć u njihovim prvim mesecima života. Lokalna samouprava sve će uraditi da poboljša populacionu sliku-rekao je tom prilikom Lukač.

Foto: V.N.

 

Grad Kikinda je u okviru mera populacione politike za 2021. godinu opredelio milion dinara za pomoć bračnim parovima, koji su zainteresovani za proces vantelesne oplodnje. Pre novogodišnjih praznika, iz gradskog budžeta izdvojeno je dva miliona dinara za Opštu bolnicu u Kikindi kao pomoć u kovid krizi, dok je milion dinara opredeljeno za lečenje dece.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set