• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

28.01.2021

16:03

ZAVEJAN PUT PREPREČIO AUTOMOBILOM! Na Pešteru deca ne idu u školu, ne zbog dubokog snega, VEĆ SVAĐE OKO PROLAZA

Vesti

ZAVEJAN PUT PREPREČIO AUTOMOBILOM! Na Pešteru deca ne idu u školu, ne zbog dubokog snega, VEĆ SVAĐE OKO PROLAZA

Podeli vest

Osnovna škola „Sveti Sava” u MZ Bare obustavila je danas rad. Zbog velikih snežnih nameta deca nisu bila u mogućnosti da dođu ni do centralne škole ni do isturenih odeljenja

„Naša ustanova sa tri kombija, iz tri pravca, dovozi decu na nastavu, ali sneg nije očišćen i danas nastava ne može da se održi. Zvali smo opštinu i sutra krećemo sa časovima pa ko došao, došao”, rekao je direktor Veroslav Radević.

Prema njegovim rečima zbog obilnog snega ne mogu da sahrane ni meštanina koji je preminuo, jedino da ga nose na rukama. „Ni glavnim regionalnim putem Sjenica - Bare - Kumanica ne možemo do škole.

Foto: RINA

 

Čak smo i juče imali problem da vratimo đake, jer nam je vlasnik zemljišta konfekcije preprečio put vozilom, pa smo morali od te deonice drugim vozilima da ih razvozimo kućama”, kazao je Radević.

Sa druge strane Šebek Milun, vlasnik spornog dela puta, kaže da ima presudu suda da je put koji, iako se koristi decenijama, na njegovom imanju.

Foto: RINA

 


„Ja sam to pošteno platio, 15 godina su me tužili i sve tužbe izgubili. Ovuda treba da prolazi regionalni put ali ne kroz moje, i to je utvrdila komisija Puteva Srbije, već kroz drugi posed. Međutim da bi se ta deonica uradila potrebno je dosta novca zbog potpronog zida u dužini od 150 metara, pa im se to ne isplati.

Foto: RINA

 

Ja sa tim nemam ništa. Rekao sam im da mi plate moje zemljište i da slobodno mogu da ga koriste, ali niti to hoće opština a ni Putevi. Boli me kao domaćina i čoveka da mi se toliko podmeće, iskeli su mi i vodu i struju, i moje preduzeće tu ne može ni da posluje”, kazao je Šebek.

Prema njegovim rečima vozilo koje je juče bilo na put nije njegovo i to je policija i utvrdila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set