• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2015

12:50

Olupina izgorelog trajekta stigla u Italiju

Vesti

Olupina izgorelog trajekta stigla u Italiju

Podeli vest

Olupina izgorelog italijanskog trajekta "Norman Atlantik", koji se zapalio 28. decembra u Jadranskom moru, dotegljena je danas u luku Brindizi, kako bi se utvrdo konačan broj poginulih.


Grčke i italijanske vlasti su objavile veoma različite podatke o tome koliko se ljudi i dalje vode kao nestali u toj nesreći, u kojoj je poginulo najmanje 11 ljudi, prenele su svetske agencije.

Broj nestalih se kreće od 18, prema podacima grčkog Ministarstva trgovačke mornarice, pa sve do 98, što je brojka koju je izneo italijanski državni tužilac Đuzepe Volpe. Vlada u Atini, međutim, tvrdi da je spisak italijanskih vlasti pun duplih i pogrešno napisanih imena.

Tužilac Volpe je naložio da olupina trajekta, koji je bio u vlasništvu italijanske kompanije, bude dotegljena u Brindisi kako bi mogla da bude pretražena u potrazi za telima poginulih i dokazima koji bi ukazali na uzroke požara koji je izbio u nedelju.

Brodovi-tegljači su juče popodne počeli da vuku izgoreli brod prema južnoj italijanskoj luci Brindizi, nakon što su nepovoljni vremenski uslovi u Jadranskom moru malo popustili, preneo je AP.

Trajekt je pod italijanskom zastavom plovio pod ovlašćenjem grčkog trajektnog operatera "Anek Lines" od Patrasa u zapadnoj Grčkoj do Ankone u Italiji sa 478 putnika i članova posade i više od 200 vozila kada se zapalio, približno 44 nautičke milje severozapadno od grčkog ostrva Krf.

HOROR U požaru na grčkom trajektu osam mrtvih, 427 spasenih

Nastavlja se potraga za preživelima sa trajekta u Jadranu

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija