• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

04.01.2015

19:57

ČUDO NEVIĐENO Putin dozvolio strance u ruskoj vojsci!

Vesti

ČUDO NEVIĐENO Putin dozvolio strance u ruskoj vojsci!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se stranim državljanima omogućava da služe u ruskoj vojsci po ugovoru.


"Vojnici, koji su strani državljani, mogu da učestvuju u izvršavanju zadataka tokom vojnih situacija, kao i tokom oružanih sukoba, u skladu sa prihvaćenim principima i normama međunarodnog prava, međunarodnim sporazumima Ruske Federacije i ruskim zakonodavstvom", stoji u dekretu.

Izuzetak od pravila odnosi se na stranog državljanina koji je pod istragom ili mu se sudi, ima krivični dosije ili je služio zatvorsku kaznu, i on ne može da služi u ruskoj vojsci, prenela je Raša tudej.

U dekretu se priznaje služba u ukrajinskoj vojsci za ruske građane koji žive na Krimu, "pošto dostave originale dokumenata" koji tu službu potvrđuju.

Na veb sajtu predsednika dokument nije naveden, ali je on objavljen na stranici o informacijama koje se odnose na državne zakone, navodi RT.

Nacrt zakona završen je pre Nove godine, a 154.000 regruta pridružilo se ruskoj vojsci.

Što se tiče drugih država gde slični zakoni postoji, izdvaja se francuska Legija stranaca. Ona postoji od 1831, i nudi stranim dobrovoljcima priliku da služe u francuskoj vojsci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17