• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2015

11:22

MARADONA: Srećan sam što je moj prijatelj Kastro dobro

Vesti

MARADONA: Srećan sam što je moj prijatelj Kastro dobro

Podeli vest

Fudbalska legenda Dijego Maradona, potvrdio je da je dobio pismo od dugogodišnjeg lidera kubanske revolucije Fidela Kastra, dodajući da je srećan što sad zna da je on dobro, posle glasina da je preminuo

 

Maradona je za TV mrežu Telesur rekao da se u pismu na četiri stranice raspravlja o potrošnji nafte u svetu, oslobađanju trojice kubanskih obaveštajaca u SAD prošlog meseca, kao i poslednjem samitu samitu levičarskog bloka ALBA, latinoameričkih zemalja.

TV mreža Telesur objavila je ranije da je Fidel Kastro poslao pismo Maradoni, u nameri da pobije glasine o svojoj smrti.

Ovo je prvi put da se Fidel Kastro oglasio, posle gotovo tri meseca.

Mreža koju su osnovali Venecuela, Kuba i njihovi saveznici, prikazala je fotografiju Maradone, kako drži pismo s potpisom Fidela Kastra (88), datirano 11. januara, u 19.25 časova.

Telesur nije otkrio sadržinu pisma, ali je naveo da su njime ućutkane glasine da je Kastro umro, preneo je AP.

Ova TV mreža, međutim, nije objavila i fotografije Kastra, koji se u javnosti nije pojavljivao više od godinu dana.

Pre nekoliko dana, na društvenim mrežama širom sveta pojavile su se glasine o smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra.

Slične spekulacije su se u više navrata proteklih decenija pojavljivale u zajednicama kubanskih iseljenika, posebno nakon što je zbog bolesti Fidel Kastro bio primoran da napusti položaj predsednika 2006.

Novi talas glasina pokrenut je posebno time što se Kastro nije oglasio da komentariše ponovno uspostavljanje punih diplomatskih odnosa između SAD i Kube 17. decembra.

Neki sajtovi u inostranstvu preneli su da je Kuba sazvala pres konferenciju, najverovatnije povodom Kastrovog zdravstvenog stanja.

Kubanski zvaničnici su medijima u Havani, međutim, rekli da nije sazvana pres konferencija, a nema ni vidljivih znakova da se zvanično priprema proglašavanje dana žalosti.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija