• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.01.2015

09:45

BAHATI OBAMA Amerika sama odlučuje ko su teroristi!

Vesti

BAHATI OBAMA Amerika sama odlučuje ko su teroristi!

Podeli vest

Američki predsednik Barak Obama proglasio je kraj finansijske krize i obećao da će ekonomska politika biti "u korist svih Amerikanaca", a u spoljnoj politici naveo da SAD zadržavaju "pravo da deluje jednostrano" u lovu na teroriste

U svom godišnjem obraćanju Kongresu, Obama je izneo svoju strategiju ekonomije za srednju klasu, naveo je britanski BBC i ocenio da je malo verovatno da će planovi predsednika "proći" u Kongresu pod kontrolom republikanaca.

U govoru predsednika koji je više bio fokusiran na privredu nego na politiku, Obama je istakao da je SAD "okrenuo stranicu posle najgore recesije od Velike depresije".

U spoljnoj politici, Obama je rekao SAD "zadržava pravo da deluje jednostrano u lovu na teroriste" i pozvao Kongres da usvoji rezoluciju da odobri upotrebu sile protiv pripadnika Islamske države.

Međutim, Obama je naglasio da će njegova administracija nastaviti da "odbacuje uvredljive stereotipe o muslimanima".

Američki predsednik je ponovio svoje uverenje da će SAD pregovarati o sporazumu o sprečavanju Irana da proizvede nuklearno oružja, da je njegova odluka da stavi tačku na dugogodišnju politiku Vašingtona na Kubi i da će "pokušati nešto novo", kao da nastavi sa planom zatvaranja Gvantanamo zatvora i založio se za restriktivnu upotrebu bespilotnih letilica, navodi BBC.

Obama upozorio je Rusiju da je podrška SAD-a oko Ukrajine bila demonstracija američke snage i diplomatije koja je rezultirala izolacijom Rusije i dovođenje njene ekonomije u rasulo, navodi AFP.

- Podržaćemo održavanje principa da veće nacije ne mogu da budu siledžije nad malim - suprostavljajući se ruskoj agresiji, podržavajući ukrajinsku demokratiju i podržavajući svoje NATO saveznike - rekao je Obama u obraćanju u američkim kongresmenima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 9 godina

pa gde ima vecih terorista od vas i vi sebi dozvoljavate taj luksuz da ih sami birate prema licnim interesima, sad jesi sad nisi, e jajare

zoran

pre 8 godina

obama je u ,,silaznoj ''putanji i sad moze da prica sra god hoce a podrzavanje demokratij vidjeno je sirom sveta i prica pricu ali nicija ne gori do zore..evo mu tajvana i kine pa nek to resi demokratski ..malo mrgen

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija