• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2015

09:24

"KRALJICA PACIFIKA" NA SLOBODI Optužena da je sarađivala s kartelima, pa puštena iz zatvora

Vesti

"KRALJICA PACIFIKA" NA SLOBODI Optužena da je sarađivala s kartelima, pa puštena iz zatvora

Podeli vest

Meksikanka Sandra Avila Beltran, koja je zbog veza sa krijumčarima droge dobila nadimak "kraljica Pacifika", napustila je zatvor u Meksiko Sitiju

 

Kako su saopštile vlasti u Meksiku, Beltranova (54) je oslobođena posle zahteva sudije, uz objašnjenje da joj se ne može suditi dva puta za isto delo. 

Sandra Beltran, koja je dobila nadimak "kraljica Pacifika" po baladi napisanoj u njenu čast i po kojoj je snimljena i jedna sapunica, je u septembru 2014. osuđena na pet godina zatvora zbog pranja novca. 

Prvi put je uhapšena u Meksiko Sitiju 2007. godine, zajedno sa dečkom Huanom Dijegom Espinozom, zvanim "Tigar", koji je bio glavna veza između meksičkog kartela Sinaloa i kolumbijskih krijumčara droge. Zatim je 2012. oslobođena optužbi za posedovanje nelegalno stečenog novca.

Ipak, zvanični Meksiko je Beltranovu izručio SAD, zbog optužbi da je od 1999. do 2004. učestvovala u krijumčarenju pet kilograma kokaina. Nedugo potom, "Kraljica Pacifika" se nagodila s američkim tužilaštvom, pa je u avgustu 2013. deportovana u Meksiko.

Iako priznaje da priznaje poznate lidere narko-kartela, Beltranova negira da je krijumčarila drogu. Kako tvrdi, bogatstvo je zaradila trgovinom nekretninama i bavljenjem modom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija