• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2015

09:00

OPET ZVECKAJU ORUŽJEM Američki senator Graham: Ukrajina mora biti naoružana

Vesti

OPET ZVECKAJU ORUŽJEM Američki senator Graham: Ukrajina mora biti naoružana

Podeli vest

Američki senator Lindzej Graham ističe da Evropa ne sme da okreće leđa demokratijama koje se bore za preživljavanje i da zbog toga Ukrajina mora da bude naoružana

 

Graham je u intervjuu bečkom dnevniku "Standard" rekao da se, ako međunarodno pravo ima  nekog smisla, ne sme dozvoliti da se takvi konflikti, kao u Ukrajini, rešavaju ruskim naoružanjem.

Prema njegovim rečima, Rusija će pre uništiit demokratske procese duž svoje granice, nego što će ih dozvoliti.

Američki kongres je, kako je objasnio, jedinstven oko toga da, iako su važni, samo ekonomska i politička podrška Ukrajini nije dovoljna.

- Sankcije protiv Rusije su ispravan put, ali, takođe, nisu dovoljne. Vreme je da se Ukrajincima isporuči defanzivno naoružanje - podvukao je Graham.

On je priznao da to skriva i rizike, ali dodaje da je najveći rizik da se okrenu leđa jednoj demokratiji koja se bori za preživljavanje i "lažovima" prepusti pobeda.

- Svet nas gleda. Moramo demokratske pokrete u svetu ohrabriti umesto da ih razočaramo - smatra američki senator.

Graham je Evropljanima poručio da su dobri partneri i da dele iste vrednosti sa SAD, te podsetio da su ohrabrili Ukrajinu da ide tim pravcem i da ne smeju sada da Kijevu okrenu leđa.

Upitan da li će SAD same naoružati Ukrajinu, on je kazao da bi bio srećan ako bi se uspostavila koalicija, ali je dodao da je i pristalica vodeće snage Amerike.

- Ako prednjačimo, onda će nas slediti desetine. Niko neće predvoditi ako Amerika to ne bude činila - smatra Graham. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija