• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2015

13:00

PUKLI ZBOG RUSA! EVO KOLIKO JE EU izgubila zbog sankcija Rusiji

Vesti

PUKLI ZBOG RUSA! EVO KOLIKO JE EU izgubila zbog sankcija Rusiji

Podeli vest

Evropska unija je pretrpela štetu u vidu izgubljenog izvoza od 21 milijarde evra zbog sankcija koje je uvela Rusiji povodom krize u Ukrajini, izjavio je španski ministar spoljnih poslova, Hose Manuel Garsija-Margaljo, koji se danas sastao sa evropskim kolegama u Briselu kako bi razgovarali o daljim merama

Evropska unija je pretrpela štetu u vidu izgubljenog izvoza od 21 milijarde evra zbog sankcija koje je uvela Rusiji povodom krize u Ukrajini, izjavio je španski ministar spoljnih poslova, Hose Manuel Garsija-Margaljo, koji se danas sastao sa evropskim kolegama u Briselu kako bi razgovarali o daljim merama.

"Sankcije su nas skupo koštale a EU je do sada izgubila 21 milijardu evra. U Španiji, najteže posledice pretrpeo je sektor poljoprivrede i turizma", izjavio je španski ministar, prenosi agencija Frans pres.

Članice Evropske unije oštro se razilaze po pitanju strogih ekonomskih sankcija koje Unija postepeno uvodi Rusiji od jula prošle godine, pri čemu su se neke članice uplašile za trgovinske odnose sa Moskvom, ocenjuje francuska agencija.

Vrednost evropskog izvoza u Rusiju je 2013. godine dostigla 119 milijardi evra, prema podacima Evropske unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

to je tek pocetak, posledice sankcija koje ste uveli Rusiji oseticete naknadno, trazili ste i dobicete

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija