• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Metron Analysis

01.03.2015

12:14

CIPRAS NIKAD POPULARNIJI dok protesti u Atini bukte

Vesti

CIPRAS NIKAD POPULARNIJI dok protesti u Atini bukte

Podeli vest

Premijeru Grčke skočio rejting za mesec dana sa 36 na 47,6 odsto. Raste i popularnost Sirizi, danas je na 42,1 odsto glasova

 

 

Grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu skočila je popularnost za samo mesec dana sa 36 na 47,6 odsto! Bez obzira na žestoke ulične proteste u Atini, optužbe da se "prodao", što trpi kritike sa svih strana, ispada da Cipras ima sve jaču podršku u zemlji.

Isti trend prati i njegova stranka Siriza, kojoj je za mesec dana rejting skočio sa 36,3 odsto glasova, koliko je dobila na januarskim izborima, na 42,1 odsto, koliko ima danas, pokazalo je istraživanje agencije Metron Analizis, koje je rađeno nakon što je Cipras potpisao dogovor sa Evrozonom o nastavku finansijske pomoći.

Metron Analysis

Druga stranka po snazi u parlamentu Grčke, Nova Demokratija, pala je sa 27,8 odsto glasova sa januarskih izbora na 18,3 odsto.

Istraživanje Metron Analizisa je pokazalo da 68 odsto Grka podržava dogovor premijera Ciprasa sa Evrozonom, dok je 23 odsto strogo protiv. Čak 76 odsto građana smatra da nova vlast vodi zemlju u dobrom pravcu, dok 18 odsto ima negativan stav.

Ubedljiva većina Grka, 81 odsto, smatra da bi zemlja trebalo da ostane u evro zoni, dok je 15 odsto za vraćanje stare valute drahme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija