• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Tadić

03.03.2015

06:22

ONE SU BLIZNAKINJE! Samo što je jedna crna, a druga bela!

Vesti

ONE SU BLIZNAKINJE! Samo što je jedna crna, a druga bela!

Podeli vest

Bliznakinje Lusi i Marija rođene su sa manje od minut razmaka i veoma su redak medicinski fenomen. Marija je crnkinja, a Lusi plavooka belkinja

Ovaj redak medicinski fenomen događa se jednom u milion, a objašnjenje stoji iza različitih naslednih faktora koji učestvuju u "stvaranju" boje kože. 

Britanke Lusi, svetle puti i riđe kose, i Maria s afro loknama i tamne kože, rođene su u januaru 1997. od majke polujamajčanka Done i oca Britanca Vinsa.

facebook.com

Tinejdžerke iz Gločestera više liče na najbolje drugarice, a i u ranoj mladosti su morale da dokazuju da su ne samo rođene sestre, već bliznakinje.

- Niko nam ne veruje da smo bliznakinje. Čak i kad se obučemo isto, ne izgledamo kao sestre. Prijatelji su nam čak tražili i izvod iz knjijge rođenih kako bismo im dokazale da smo bliznakinje - priča riđokosa Lusi, koja pored Marije ima još dva brata i sestru.  

facebook.com

- Druga deca imaju boju kože koja je između moje i Marijine. Mi smo suprotne strane spektram, a oni su nešto između toga. Moja baka ima isti taj engleski rozi ten kao i ja - dodaje Lusi.

Iako su bliznakinje, pored drugačijeg izgleda imaju i potpuno različita interesovanja. Marija studira prava, dok je Lusi umetnička duša i uči na fakultetu za umetnost i dizajn.

Ovakvi blizanci smatraju se medicinskim fenomenom jer je šansa da se genetski kod ovako podeli je 1:1.000.000.

Isti slučaj iz 2005. godine

 

 

 

littlegreenfootballs.com

Kijan i njena minut starija sestra Remi rođene su u aprilu 2005. Njihove dede su belci, a babe crnkinje. Remi ima plavu kosu i belu kožu, a Kijan je tamna. Bliznakinje su veoma vezane jedna za drugu, ali su im karakteri i interesovanje jednako različiti. Idu u različita odeljenja u školi i imaju potpuno drugačije drugare, ali su i dalje nerazdvojne.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija