• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2015

19:32

PALA "LA FAMILIJA" Bečka policija uhapsila narko porodicu!

Vesti

PALA "LA FAMILIJA" Bečka policija uhapsila narko porodicu!

Podeli vest

Policija je u Beču razbila jednu porodičnu bandu narko-dilera poznatu kao "La Familija" i uhapsila 18 osoba - članove klana, dilere i korisnike

Tokom pretresa stanova policija je pronašla 28.000 evra i drogu, oružje i oko 350 biljaka kanabisa.

Glava bande bio je jedan 43-ogodišnjak, vrlo okrutan u svom "poslu", jer je i svoju decu učinio ovisnicima od kokaina, kako bi "bolje" dilovali drogu, saopštila je policija, a prenose mediji.

Od leta je taj klan mesečno prodavao drogu u vrednosti od 56.000 evra.

Otac, maćeha, 19-ogodišnji sinovi blizanci, 22-ogodišnja ćerka, dve bivše snaje u stare 32 i 37 godina, kao i aktuelni momak ćerke bili su glavni akteri porodične narko-bande.

Zajedno sa dva dilera, jednim 44-ogodišnjakom iz Donje Austrije i jednim 49-ogodišnjakom iz Beča, oni su činili "La Familija", kako se klan nazivao, koji je na veliko trgovao kokainom i marihuanom u glavnom gradu Austrije.

Otac porodice je i ćerku silom naterao da povuče prijavu koju je podnela protiv svog 33-ogodišnjeg momka, nakon što ju je silovao i zlostavljao.

Otac je prepodne radio u jednoj radionici u Beču, a posle podne u svom stanu organizovao prođu droge preko članova porodice.

Njegova supruga je bila "banka", pošto je upravljala nocem i pomagala mužu u pakovanju i izdavanju droga i prilikom transporta.

Deca su opsluživala klijente, jedan blizanac je zajedno sa bivšim momkom njegove sestre bio najvredniji diler, koji je sa isporukom droge počinjao već ujutro, a bio je zadužen i za održavanje plantaže marihuane na jednom teniskom terenu u Beču, dok je drugi sin dilovao drogu u drugom kraju Beča.

Među klijentima "La Familija" bila je i jedna majka koja je za svoju 12-ogodišnju ćerku kupovala marihuanu.

Policija je, kako je saopštila juče, krajem prošlog meseca prekinula poslove te bande. Oko 130 pripadnika specijalne jedinice upalo je na adrese članova bande i njihovih snabdevača.

U roku od pola sata uhapšeno je 18 osoba, nekoliko prilikom pokušaja bekstva kolima. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija