• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Tadić

09.03.2015

11:46

NOVINARKA ODUŠEVILA SVET Prekinula intervju s nevaspitanim šeikom (FOTO/ VIDEO)

Vesti

NOVINARKA ODUŠEVILA SVET Prekinula intervju s nevaspitanim šeikom (FOTO/ VIDEO)

Podeli vest

Libanska novinarka prekinula je razgovor sa šeikom nakon više uvreda i pošto joj je rekao da mu je ispod časti da ga intervjuiše žena

Novinarka libanske Al Džadid TV Rima Karaki prekinula je intervju s islamističkim učenjakom Hanijem Al Sebom posle nekoliko uvreda koje joj je uputio jer ga je prekinula u izlaganju.

Tema razgovora bila je razlog zbog kog se hrišćani pridružuju ISIS, ali Al Seba nije davao konkretne odgovore već je raspravljao o istorijskim paralelama današnje situacije. 

Nakon što mu je Karari rekla da nema vremena da sluša o istoriji i zamolila da odgovori na pitanje Al Seba je počeo da viče.

- Slušaj, nemoj da me prekidaš. Odgovoriću kad budem hteo. Neću da odgovram na način koji se tebi sviđa, jer sam ovde da služim ideji u koju verujem - rekao je i nastavio po svom.

Printscreen You Tube

Novinarka ga je prekinula rekavši da ona vodi glavnu reč u ovom programu.

- Za vaše dobro vam govorim da nam ponestaje vremena - upozorila ga je. 

U želji da dobije odgovore na mnoga pitanja koja mu je spremila, pitala ga je da li mogu da se vrate na temu razgovora. Onda je usledilo nešto što ju je šokiralo.

- Jesi li završila. Sad umukni da bih mogao ja da pričam - rekao joj je Al Seba, našta mu novinarka nije ostala dužna:

"Kako jedan uvaženi šeik poput vas sme da kaže voditelju da začepi?"

Printscreen You Tube

To, međutim, nije smanjilo žestinu u rečima Al Sebe, pa je još dodao da mu je ispod časti da odgovara na pitanja gospođe Karaki.

Novinarka nije mogla da trpi toliki bezobrazluk i izbegavanje odgovaranja na postavljena pitanja, pa je rešila da ugovoreni intervju prekine. 

- Ako nema međusobnog poštovanja, onda je razgovor završen! - kratko je rekla novirnarka i isključila šeika. 

 

Intervju možete pogledati ovde. Sa libanskog na engleski razgovor je preveo Institut za medjiska istraživanja Bliskog Istoka 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija