• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.03.2015

15:36

LINČOVANA BEZ RAZLOGA Ubijena žena nije spalila kuran

Vesti

LINČOVANA BEZ RAZLOGA Ubijena žena nije spalila kuran

Podeli vest

Istraga policije utvrdila da je Ferhunde, koja je linčovana pre nekoliko dana u Kabulu, ubijena bez razloga. Nju su danas, mimo avganistanskih običaja, sahranile žene

 

 

 

Žena koja je linčovana pre nekoliko dana u Kabulu, zato što je, navodno, spalila kuran, ubijena je bez ikakvog razloga, pokazala je istraga policije.

General Mohamed Zahir, koji je vodio istragu, potvrdio je da nije pronađen nijedan dokaz da je surovo ubijena Ferhunde, zaista učinila išta što bi razjarilo masu, koja ju je prvo na smrt prebila, pa njeno telo spalila i na kraju bacila u reku. Sve to je snimljeno telefon, a jezivi video snimak je obišao celu planetu.

- Ferhunde je bila totalno nevina. Nismo pronašli nijedan dokaz da je spalila kuran, kao što su tvrdile njene ubice - rekao je general Zahir.

Od 13 uhapšenih osoba, osumnjičenih za ubistvo, osmorica su policajci

Sahrana nesrećne Ferhunde je obavljena danas, a mimo svih običaja, sahranile su je - žene. One su nosile njen tabut i oplakivale je, pokazujući time prkos i iskazujući bunt prema celoj javnosti, jer je ubijenu na smrt pretuklo više od 40 muškaraca, a niko nije ni prstom mrdnuo da je odbrani.

Policija je uhapsila 13 osoba zbog sumnji da su učestvovali u linču, od kojih su čak osmorica - policajci!

Dan posle ubistva u avganistanskim medijima pojavila se priča Ferhundinog oca da je ona bila duševni bolesnik, ali njen brat je danas demantovao sve to.

- Otac je sve to ispričao iz straha da rulja ne krene da ubije i ostale članove porodice. Moja sestra je bila zdrava, štaviše, htela je da postane nastavnica - ispričao je brat ubijene Avganistanke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija