• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2015

21:13

OBAMA: Slabe šanse za osnivanje Palestine

Vesti

OBAMA: Slabe šanse za osnivanje Palestine

Podeli vest

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da je teško sagledati kako bi palestinska država mogla biti stvorena, nakon negativnih izjava izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u nedavnoj izbornoj kampanji

Netanijahu je nastojao da povuče te izjave nakon izbora na kojima je njegova desničarska partija Likud izvojevala izneđujuću, glatku pobedu.

Uoči izbora on je rekao da palestinska držvaa neće biti stvorena, ako on četvrti put postane premijer

U intervjuuima za američke medije je odmah posle objavljivanja preliminarnih rezultata negirao je da se protivi stvaranju palestinske države uz Izrael, ali je ocenio da su uslovi u regionu tu mogućnost udaljili.

Obama je rekao na konferenciji za novinare da su čak i nakon te "ispravke" loši izgledi za dvodržavno rešenje, preneo je Rojters. Američki lider je, takođe, rekao da neće da komentariše izveštaje da je Izrael špijunirao pregovore iza zatvorenih vrata s Iranom o nuklearnom programu te zemlje, javlja Asošijeted pres.

On je, međutim, istakao da su Izrael i ostali partneri SAD u regionu obaveštavani o napretku u pregovorima. 

Najavio je da će pregovori uroditi sporazumom, ako SAD budu uverene da će se njime sprečiti Iran da razvije nuklearno oružje. Obama je govorio na konferenciji za novinare sa predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem u Beloj kući.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija