• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. T. / wtexas.com

03.04.2015

17:59

KRAJSLER PLAĆA MILIONSKU ODŠTETU zbog udesa iz 2012.

Vesti

KRAJSLER PLAĆA MILIONSKU ODŠTETU zbog udesa iz 2012.

Podeli vest

Autokompanija Krajsler Grup LLC moraće da plati čak 150 miliona dolara porodici koja je u sudaru 2012. godine izgubila četvorogodišnje dete kada se automobil zapalio zbog loše pozicije rezervoara za gorivo

Džip Grand Čiroki, koji proizvodi Krajsler, 2012. godine je sa bočne strane udario kamion i pocepao mu rezervoar što je izazvalo veliki požar u kom je život izgubilo dete koje je sedelo iza vozača. Prema tvrdnjama porodice, dečak bio sigurno još bio živ da je rezervoar bio bolje pozicioniran. 

Porotnici su ovu odluku doneli i zbog činjenice da proizvođač nije dao nikakvo upozorenje od požara.

Sud u Džordžiji doneo je takvu odluku posle skoro dvonedeljnog sunjenja, a porotnici su optužili Krajsler za 99 odsto nesreće, dok je vozač kamiona kriv za preostali jedan odsto.

- Moji klijenti su zadovoljni poresudom - rekao je advokat porodice Džim Batler.

Advokati Krajslera, na drugoj strani, tvrde da požar nije uzrokovao smrt Valdena, već da je za to odgovoran vozač drugog vozila. Njihov portparol Majkl Pejls izjavio je da je kompanija razočarana odlukom i da će se na nju žaliti. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sudija

pre 9 godina

Sud u Džordžiji doneo je takvu odluku posle skoro dvonedeljnog sunjenja, kod nas bi takvo sudjenje trajalo do sudnjeg dana.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija