• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2015

12:38

POROŠENKO: Ukrajina i Srbija se međusobno podržavaju

Vesti

POROŠENKO: Ukrajina i Srbija se međusobno podržavaju

Podeli vest

Ukrajina i Srbija međusobno se podržavaju po pitanju teritorijalne celovitosti, navedeno je danas u saopštenju predsednika Ukrajine Petra Porošenka posle telefonskog razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem

Porošenko i Vučić su razgovarali juče, a u saopštenju pres službe ukrajinskog predsednika, koje prenosi Ukrinform, Porošenko je srpskom premijeru izneo informacije o najnovijim događajima u Donjeckom basenu.

On je izrazio nadu da će Srbija, koja predsedava OEBS, iskoristiti sve mogućnosti da sve strane u potpunosti primene dogovore iz Minska.

"Sagovornici su se dogovorili da koordinišu aktivnosti za povećanje efikasnosti nadzora specijalne monitoring misije OEBS, između ostalog ukazujući na neophodnost povećanja broja inspektora i poboljšanja njihove tehničke opremljenosti", navedeno je u saopštenju.

Pored toga, predsednik Ukrajine pozvao je Srbiju da pojača krivičnu odgovornost za učešće njenih građana u nelegalnim oružanim formacijama u Donbasu.

"S tim u vezi, Vučić je pružio uveravanje da će se upravo tog pristupa pridržavati u Srbiji u vezi sa plaćenicima", navodi agencija.

Ukrinform prenosi, takođe, da su Porošenko i Vučić razmenili pozive za posete na najvišem nivou.

I Kancelarija Vlade Srbije je juče izdala saopštenje u kojem se navodi da je Vučić u razgovoru istakao da Srbija čini sve kako bi objektivno i nepristrasno pomogla u rešavanju svih sporova i problema na teritoriji Ukrajine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija