• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2015

16:48

TERORISTI PONOVO PRETE DANSKOJ: 14. februar će biti dečija igra!

Vesti

TERORISTI PONOVO PRETE DANSKOJ: 14. februar će biti dečija igra!

Podeli vest

Širom danske prestonice Kopenhagena osvanuli su leci u kojima se toj nordijskoj zemlji preti novim terorističkim napadima, izvestili su danas lokalni mediji

- Uskoro će Danska biti pogođena terorističkim napadima prema kojima će ono što se desilo 14. februara izgledati kao dečija igra - piše u jednom od letaka, prenela je danska televizija TV2.

U napadima 14. februara na jedan kafić, u kome je u toku bila debata o slobodi govora, i jednu sinagogu, poginule su dve osobe, podsetila je agencija Sputnjik. Jedan od letaka pronađen je upravo na zidu kafića gde se pre dva meseca dogodio teroristički napad, a drugi blizu spomenika u čast 55-godišnjeg filmskog režisera koji je u tom napadu ubijen.

Policija je pokrenula istragu u vezi pojavljivanja letaka.

Danska televizija izveštava da je policija dobila dojavu o lecima početkom sedmice i da brzo radi na njihovom uklanjanju.

Osumnjičeni za napade 14. februara u Kopenhagenu, Omar El-Husein, poginuo je narednog dana u sukobu s policijom.

Iako nije bio pripadnik nijedne terorističke ćelije, veruje se da je bio inspirisan terorističkim napadima u Parizu mesec dana ranije, u kojima je ubijeno 17 ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija