• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2015

14:28

NOVI ŠAMAR IZRAELU Papa nazvao Abasa "anđelom mira"!

Vesti

NOVI ŠAMAR IZRAELU Papa nazvao Abasa "anđelom mira"!

Podeli vest

Papa Franja pohvalio je danas palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, označivši ga " anđelom mora" tokom sastanka u Vatikanu, koji je istakao bliske odnose Svete Stolice sa Palestincima


Taj kompliment izrečen je za vreme tradicionalne razmene poklona na kraju zvanične audijencije u Apostolskoj palati.

Pontif je poklonio Abasu medaljon, objasnivši da predstavlja " anđela mira koji uništava loš duh rata", preneo je Asošijeted pres.

Papa je rekao da smatra poklon odgovarajućim, jer "ste vi anđel mira" , kako je rekao.

Tokom posete Svetoj zemlji prošle godine papa je i Abasa i tadasnjeg predsednika Izraela Šimona Peresa označio ljudima mira.

Abas je doputovao u Rim povodom sutrašnjeg proglašenja za svetice dve monahinje iz Palestine iz vremena Otomanske vladavine.

Dve monahinje, Mariam Bavardi i Mari Alfonsina Gatas su prve iz regiona koje će biti kanonizovane od ranih dana hrišshanstva.

AP PHOTO


Palestinski predsednik poklonio je papi mošti dve nove svetice Crkveni velikodostojnici smatraju nove svetice znakon nade i ohrabrenja za hrišćane na Bliskom istoku u vreme nasilnog progona od strane islamskih ekstremista, koji je nagnao mnoge hrišćane da pobegnu iz regiona u kome je Isus rođen.

Abasova poseta usledila je nakon sto je Vatikan finalizovao bliateralni sporazum sa "državom Palestinom", čime je direktno priznata palestinska državnost, što je izazvalo ljutnju Izraela.

Vatikan je saopštio da je izrazio "veliko zadovoljstvo" zbog novog sporazuma tokom razgovora sa palestinskom delegacijom.


Navedeno je da su papa i kasnije državni sekretar Vatikana takođe irazili nadu da će se obnoviti direktni pregovori s Izraelom.

AP PHOTO


"Zbog toga je želja ponovljena da uz podršku međunarodne zajednice Izraelci i Palestinci odlučnom hrabrošću donesu odluku da promovišu mir", navedeno je u saopštenju Vatikana.

U saopštenju se dodaje da je međuverski dijalog potreban za borbu protiv terorizma.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija