• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2015

20:08

LAVROV: SAD podržavaju sporazum iz Minska, ali...

Vesti

LAVROV: SAD podržavaju sporazum iz Minska, ali...

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da SAD u potpunosti podržavaju sprovođenje mirovnog sporazuma iz Minska, ali da nastoje da ga protumače na svoj način

- Smisao našeg razgovora (sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem) bio je pronalaženje zajedničkog imenitelja - naveo je Lavrov u intervjuu za vladin dnevni list "Rosiskaja gazeta" koji je danas objavljen.

On je istakao da nije bilo potrebno puno vremena za pronalaženja zajedničkog jezika sa SAD, jer one kao i Rusija podržavaju potpuno i sveobuhvatno sprovođenje sporazuma iz Minska, ali se razlikuju njihova tumačenja nekih konkretnih delova. 

- Kao i obično, đavo je u detaljima. Imali smo drugačije razumevanje konkretnih zadataka, iako su ovi dokumenti nedvosmisleni i usaglašeni sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom - kazao je Lavrov.

On je istakao da je poseta šefa američke diplomatije pokazala da "pokušaji da se izoluje Rusija nisu uspeli", kao i da je sa Kerijem razgovarao i o Siriji, Jemenu i drugim temama. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Trguju! Traže Siriju za Ukajinu! To je podla politika SAD-e Kery-a i Obame koji - otvoreno kaže: Odričemo se Ukrajine ako nam "prodate" Siriju!? Ukrajinska kriza je i stvorena od CIA, da bi se amerikanci "lakše" obračunali sa režimom Sirije - koji još odoleva zahvaljujući ruskoj principijelnoj podršci - da se ne dozvoli libijski i irački scenario .....

Južbina

pre 8 godina

Sa vlastima SAD uvek je ista priča: potpišu (prihvate) dogovor a onda ga svojim "tumačenjem" izokrenu u suprotnost. Hoćete primere? Evo: Kumanovski sporazum, Dejtonski sporazum, Rezolucija o Libij .....

pavle

pre 8 godina

"Latini su stare - varalice"!! Udruženo papstvo sa "izdajničkom" SAD-e koja je napustila izvornu protestantsku ideologiju Nacije i postala papin NOVI "INKVIZITORSKI ČEKIĆ"!A ŠTA DRUGO MOŽETE DA OČEKUJETE OD OVIH OSVEDOČENIH - ANTIHRISTA (ZVERI) !! Nažalost - već nosimo pečat "zveri" u svom strahu - a da toga nismo svesni kao ni opasnosti koja dolazi - sa drugim Hristovim dolaskom... Skidajmo ga - dok ne bude suviše kasno .....Ne budimo sluge zveri....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija