• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

01.06.2015

21:20

OPASNA PRETNJA NATO OFICIRA: Treći svetski rat je neizbežan!

Vesti

OPASNA PRETNJA NATO OFICIRA: Treći svetski rat je neizbežan!

Podeli vest

Viši zvaničnik NATO-a je rekao bivšem obaveštajnom analitičaru NSA, Džonu Šindleru, da će svet „verovatno biti u ratu“ ovoga leta

- Verovatno ćemo biti u ratu ovoga leta, a uz malo sreće to neće biti nuklearni rat - rekao je zvaničnik prošle nedelje.

Iako je komentar retvitovan preko 400 puta, nije privukao pažnju mejnstrim medija, što je čudno, s obzirom da Džon Šindler ima mnogo vojnih veza na visokim nivoima.

Iako to nije navedeno, pretpostavlja se da komentar ima veze sa rastućim tenzijama između SAD i Rusije.

Neki analitičari smatraju da je komentar „namerno iscurio“ iz NATO izvora da bi se naglasilo koliko je situacija ozbiljna.

Početkom meseca, NATO je pokrenuo najveće do sada vojne vežbe na pragu Rusije. Moskva je odgovorila sprovođenjem „provokativnih“ ratnih igara u Mediteranskom moru u koordinaciji sa kineskom vojskom, a to su bile prve zajedničke pomorske vojne vežbe ovih dveju supersila.

NATO snage takođe učestvuju u jednoj od najvećih evropskih vojnih vežbi borbenih aviona, a u vežbama koje traju 12 dana će se naći vojske SAD, Velike Britanije, Švajcarske, Holandije, Nemačke, Francuske, Finske, Norveške i Švedske.

Tenzije rastu i između SAD i Kine, a Global Times, kineski državni medij, upozorio je da je „rat neizbežan“ ako Vašington ne prestane da zahteva od Pekinga da obustavi izgradnju veštačkih ostrva u Južnokineskom moru.

Reuters

„Ukoliko SAD ne odustanu od zahteva da Kina prekine svoje aktivnosti, rat između SAD i Kine će biti neizbežan u Južnokineskom moru“, pisalo je u novinama. „Intenzitet konflikta će biti veći nego inače“.

Si En En je prošle nedelje otkrio da je kineska Mornarica u nekoliko navrata slala upozorenja američkim izviđačkim avionima koji lete iznad Južnokineskog mora.

Milijarder i investitor Džordž Soroš je takođe upozorio da se svet kreće ka Trećem svetskom ratu zbog potencijalnog ekonomskog kolapsa.

Napominjući da će Peking možda morati da okupi svoje stanovništvo protiv spoljne pretnje da bi sprečio interni kolaps, Soroš kaže: „Postoji prava opasnost da će Kina politički i vojno stati na stranu Rusije, a u tom trenutuku će pretnja o Trećem svetskom ratu postati stvarna“.

U kineskom dnevniku People’s Daily, kineski vojni profesor, Han Sudong, upozorio je da Peking treba da se pripremi za Treći svetski rat koji bi mogao da izbije zbog konflikta između SAD i Rusije oko Ukrajine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Baš kao svi NATO ludaci - po krovovima..!! Apokalipsa, scenario spreman, za neminovan susret sa Drugim dolaskom Hrista - na kraju vremena....Proročanstvo i Pismo se obistinjuju - A mi ? Hoćemo li umeti prepoznati našeg Gospoda, kada drugi put dođe? Da li ćemo znati da prepoznamo stranu pravednika i izborimo se za Hrista i Pravdu, ili ćemo se kao muve lepiti za Antihriste koji spremaju uništenje planete ? Hoćemo li izabrati na vreme tu PRAVU STRANU ? Ili ćemo preplašeni i ulizički. poltronski, snishodljivo služiti (ne daj Bože) Satanistima oličenim i obeleženim ŽIGOM ZVERI na uniformama......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija