• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2015

22:16

ISTRAŽIVANJE Gde u Evropi zaposleni idu na posao pevajući?

Vesti

ISTRAŽIVANJE Gde u Evropi zaposleni idu na posao pevajući?

Podeli vest

Holanđani su, od svih građana Evropske unije, najsrećniji na poslu, a prate ih Austrijanci i Belgijanci

Anketa, koju su u 14 zemalja EU sprovele konslutantske kuće Ipsos i Edenred, pokazala je da se u proseku 38 odsto građana EU "često" oseća srećno na poslu, 52 odsto "s vremena na vreme" a osam odsto "nikada".

Četrdeset odsto zaposlenih građana EU izjavilo je da ima poverenja u budućnost svoje zemlje, a 55 odsto njih u ličnu profesionalnu budućnost. 

Holanđani se ubedljivo najbolje osećaju na radnom mestu, jer je čak 63 odsto njih izjavilo da se često osećaju srećnim na poslu, a druga najsrećnija evropska nacija na poslu su Austrijanci, od kojih se 55 odsto "najčešće oseća srećnim" na radnom mestu.

Na trećem mestu su Belgijanci sa 49 odsto, slede Nemci sa 46 odsto, pa Francuzi sa 41 odsto, prenosi AFP.

Najmanji procenat zaposlenih koji su srećni na poslu je u Poljskoj (22 odsto), zatim u Češkoj (27 odsto), u Rumuniji (31odsto) i Velikoj Britaniji (32 odsto).

Anketa je sprovedena u januaru ove godine na uzorku od 13.600 zaposlenih u 14 zemalja EU.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija