• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2015

19:46

ČURKIN: Situacija u Ukrajini može da se otme kontroli sa nepredvidljivim posledicama!

Vesti

ČURKIN: Situacija u Ukrajini može da se otme kontroli sa nepredvidljivim posledicama!

Podeli vest

Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin optužio je danas, na vanrednom sastanku Saveta bezbednosti posvećenom situaciji u Ukrajini, snage Kijeva kako pri granatiranju ciljaju civile i ne drže se preuzete obaveze da se konflikt reši političkim dogovorom.


- Kijev nije krio kako je sporazum o prekidu vatre iz Minska iskoristio da osnaži i pregrupiše svoje snage. Zato najnovije izbijanje borbi zapravo i ne predstavlja iznenađenje- rekao je Čurkin, a prenosi Tass.

On je naglasio da je nastupio ključni trenutak. 

- Ukoliko dozvolimo da Kijev nastavi s neprimenjivanjem apsolutno neophodnih političkih mera u pogledu Donbasa, situacija može da se otme kontroli sa nepredvidljivim posledicama- upozorio je Churkin, a prenosi AFP. 

Američka ambasadorka u UN Samanta Pauer je uzvratila kako "skorašnje nasilje ima korene u kombinovanom rusko-separatisdtičkom napadu".

Kako prenosi AFP, Pauerova bi naredne nedelje trebalo da putuje u Kijev gde će se sresti s ukrajinskim političarima kako bi se iz prve ruke upoznala sa situacijom u Istočnoj Ukrajini.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

"Latini su stare varalice"....amanet su majke srpskog cara, koji je pokušao prošnju... i šta smo od toga naučili na primeru - Jugoslavije ? Koji sporazum o prekidu vatre ili primirju su Latini poštovali ? Setite se... I uvek kao i u Ukrajini - primirje su koristili da se PRIPREME ZA NASTAVAK rata!! Mir njih - uopšte i ne zanima !! Nego kad dobiju "po tamburi" odmah PRIMIRJE, i odmah upomoć VELIKI BRATE spasavaj... A onda za vreme primirja - stalno provokacije, granatiranje, uz vrlo drekavu propagandu - DRUGA STRANA KRIVA !!"Oni su počeli"!!!! A "Veliki Brat" potvrđuje - tako je " Mali Brate" - i uvek orkestrirano ....!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija