Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Avaz

13.06.2015

20:03

REŠENA MISTERIJA BOINGA 370 Evo zašto nisu pronađeni ostaci aviona!

Vesti

REŠENA MISTERIJA BOINGA 370 Evo zašto nisu pronađeni ostaci aviona!

Podeli vest

Profesor dr Gon čen na Univerzitetu A&M u Teksasu i njegov tim u Kataru imaju matematičku teoriju o tome zašto potraga za nestalim malezijskim boingom 370 nije dala rezultat za više od godinu dana od nestanka

Dr. Gon Čen, čije je istraživanje o ovoj teoriji objavljeno u Časopisu američkog matematičkog društva, argumentuje da je avion u Indijski okean pao s nosom prema dole, pod uglom od 90 stepeni te ostao čitav dok je tonuo na dno, piše Business Insider.

U 1:30 sati, 8. marta, avion koji je prevozio 239 putnika, nestao je ekrana radarske kontrole. Jedna od najvećih misterija koje okružuju let MH370 je činjenica da, uprkos pokazateljima da je pao negde na području južnog dela Indijskog okeana, istraživači nikada nisu otkrili delove aviona ili mrlje ulja koje isplivaju na površinu nakon rušenja aviona.

Čen objašnjava da, ako je avion pao u okean pod drugim uglom, to bi uzrokovalo da trup aviona pukne. U tom bi slučaju verovatno postojalo područje na kojem bi plutali ostaci aviona. Ali vertikalno poniranje u vodu, ne bi toliko oštetilo avion.

Verovatno je da bi se odlomila krila, ali kako su teška, vrlo bi brzo potonula na dno okeana. Ostatak aviona na dnu okeana završio bi na trupu.

Čen i njegov tim, napravili su simulaciju kako bi izgledao ovakav pad. Avion koji upada u vodu pod tim uglom ne bi stvorio jednake veliki talas kao ulazak pod manjim uglom. Veliki talasi verovatno bi uzrokovali veći lom aviona na površini.

U drugom scenariju koje su razmatrali Čen i njegov tim, manji ugao ulaska u vodu, stvorio bi veće talase i veći pritisak, što bi uzrokovalo da se avion raspadne bliže površini vode.

Čen i njegov tim, zaključili su da, bazirano na raznim scenarijima koje su matematički ispitali, najverovatnije je da je avion u vodu ušao s nosom. Da je avion u okean ušao pod drugim uglom, istražitelji bi verovatno na površini okeana do sada pronašli neke ostatke. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 8 godina

Ma da samo sto nitko u to nemoze da poveruje. Sa tolike visine da padne i da nista ne otpadne,e toje vec naucna fantastika. I jos kada to tvrde oni koji su uvijek do sada lagali.Onda.

Dragomir

pre 8 godina

Миловане,подрзавам твоје реци и дајем ти палац нагоре!Ја исто не мозем да верујем.Са онолике висине не мозе бити само буц и никем ниста?Лазу,бре,науцници!Нитко им не вјерује.Бато,хрватски парлам и ем писем!Ја се не бих возио авионом ни да ми плате милион динара.А за пет бих размислио!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija