• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2015

09:54

POPLAVE U GRUZIJI Sedam osoba poginulo, pobegle životinje iz vrta

Vesti

POPLAVE U GRUZIJI Sedam osoba poginulo, pobegle životinje iz vrta

Podeli vest

Najmanje sedam osoba izgubilo je život u nevremenu praćenom poplavama protekle noći u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, javile su ruske agencije, pozivajući se na izjavu gradonačelnika tog grada Davida Narmaniju

Više osoba vode se kao nestale, navodi agencija RIA Novosti.

- Prema postojećim podacima, poginulo je sedam ljudi, mada se podaci još preciziraju - rekao je Narmanija novinarima, dodajući da će do kraja dana posebni timovi utvrditi nastalu štetu.

Tbilisi je u noći na nedelju pogodilo nevreme sa gradom i snažnim vetrom i obilnim padavinama, u kojoj su potopljene kuće i zgrade, oštećeni pute, infrastruktura... 

Traga se za po šest lavova i tigrova, sedam medveda i 13 vukova

Timur Phaladze, predstavnik uprave grada

Kiša u Tbilisiju i na periferiji potopila je dvorišta i prizemlja više od stotinu privatnih kuća, podzemne prolaze i trgove.

Takođe, izlila se reka Vera, zvog čega je potopljen deo zoološkog vrta u Tbilisiju. Neke životinje su se udavile, a još nekoliko, uključujući nilskog konja, tigrove i medvede, pobeglo je.

Specijalne službe i policija pokrenuli su potragu za 32 odbegle opasne životinje i vlasti su pozvale žitelje Tbilisija da ne napuštaju kuće dok one ne budu pronađene.

- Traga se za po šest lavova i tigrova, sedam medveda i 13 vukova - rekao je predstavnik gradskih vlasti Timur Phaladze.

Agencije izveštavaju da su na teritoriji zoološkog vrta pronađena tri beživotna tela, od kojih su dvoje radnici, dok treća osoba još nije identifikovana. Ranije je iz uprave zoološkog vrta saopšteno o tri nestala radnika.

Spasioci i gruzijski vojnici spasili su desetine ljudi, od kojih je deset smešteno u bolnice.


Građanima naloženo da ne izlaze napolje

Najmanje 12 osoba stradalo je danas u poplavama u Tbiisiju, gde je iz zološkog vrta noćas zbog nadiranja vode pobeglo više životinja, među kojima tigrovi, lavovi, jaguari i vukovi, zbog čega je naloženo građanima glavnog grada Gruzije da ne izlaze napolje.

Gradske vlasti preporučile su da građanima da ne izlaze napolje dok se ne uhvate sve odbegle životinje.

- Pripadnici specijalnih snaga danas su ubili oko 20 vukova, osam lavova, nekoliko belih tigrova, šakala i jaguara. Samo tri od 17 pingvina je spaseno - izjavila je portparolka zoološkog vrta Mzija Šarašidze.

Poplave su uzrokovane visokim vodostajem reke Vere, koja je posle jakih kiša izašla iz korita u centru grada. Poplavljene su ulice, više kuća i zoološki vrt.

Desetine porodica moralo je da napusti svoje kuće, a hiljade ljudi je u Tbilisiju ostalo bez struje i vode za piće.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija