• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2015

10:25

PANIKA U BUNDESTAGU Hakovan računar Angele Merkel

Vesti

PANIKA U BUNDESTAGU Hakovan računar Angele Merkel

Podeli vest

Jedan od kompjutera u kancelariji nemačke kancelarke Angele Merkel je bio hakovan u sklopu sajber-napada na Bundestag u maju, objavio je danas nemački list "Bild"

 

 

 


List je, ne navodeći izvore, istakao da je taj hakerski napad bio obimniji i veći nego što se prvobitno procenjivalo i da je Bundestag, donji dom nemačkog parlamenta, imao velikih problema da ograniči štetu od tog sajber-napada.

U sklopu tog napada je virusom inficiran jedan od kompjutera u kancelariji Angele Merkel u Budnestagu, a "Bild" navodi da je taj računar bio jedan od prvih na kojem je otkriven napad programom koji otkrive "trojance", fajlove koji šire zarazu.

Kako piše nemački list, virus je otkriven u petak u pet kompjutera u Bundestagu. Portparol konzervativne vladajuće stranke CDU, na čijem je čelu Merkelova, rekao je da ne može "ni da potvrdi ni da negira" pisanje medija.

Zasad nije jasno ko stoji iza ovog sajber-napada, a AFP podseća da je jedna proruska hakerska grupa u januaru izvršila napad na sajtove Angele Merkel, nemačke vlade i Budestaga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Nema oprostaj tim koji su to ucinili bice bombardovani kako oni to misle da se Z sa bundestagom bice bombardovanje pa vi rusi se igrajte .!!!!!??? hakujete zta vam padne na pamet drste se dobro sad ce milosrdni andjeo krenuti kao na jugu .

cupko

pre 8 godina

Putin kada procita ovaj tvoj komentar ima da se mnogo ``potrese `` i ode da popije caj u 17 o`klock...Nik ti bas odgovara.....

Cole5

pre 8 godina

lepo im kasperski rekao da uzmu njegov antivirusni program za zastitu, a oni nece pa nece kazu da je njihov program "G data" najbolji, a ono cvrc pa im hakovase i merkelovoj kompjuter. rusi i kinezi to rade iz zadovoljstva, a bome kod njih mozes da narucis sta hoces, nema sajta ili kompjuterske mreze koju nemogu da hakuju ili sruse, sve zavisi koliko si voljan da platis.... a ovo su izgleda mi odradili cisto iz patriotskih razloga. videli kakav to gnusni plan merkelova sa obamom kuje...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija