• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2015

18:36

STOLTENBERG NAPAO PUTINA: Rusija zvecka nuklearnim oružjem

Vesti

STOLTENBERG NAPAO PUTINA: Rusija zvecka nuklearnim oružjem

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je danas Rusiju za "nuklearno zveckanje oružjem" koje je "opasno i destabilizujuće"

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio planove za razvoj nuklearnih snaga, Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu, rekao da takva retorika Moskve objašnjava pojačanu spremnost snaga Alijanse da brani svoje članice.

- Ovo nuklearno zveckanje oružjem Rusije je neopravdano. Destabilizujuće je i opasno. To je, takođe, jedan od razloga što povećavamo gotovost naših snaga - kazao je Stoltenberg.

On je istakao da se tako postupa da bi se obezbedilo da NATO i u budućnosti bude alijansa "koja se brine za zaštitu svih saveznika protiv neprijatelja", preneo je Roters.

Putin je ranije danas, na otvaranju međunarodnog sajma naoružanja "Armija-2015", rekao da će ruska vlada nastaviti dosledno da posvećuje pažnju razvoju oružanih snaga i najavio da će ove godine u sastav oružja ući nova generacija interkontinentalnih raketa i početi testiranje novog radara.

- Ove godine 40 interkontinentalnih projektila nove generacije će ući u sastav oružja. Oni su u stanju da probiju najsavršenije sisteme protivraketne odbrane - rekao je Putin.

Putin je najvio da će u narednih nekoliko meseci biti obavljeno testiranje radara dugog dometa koje treba da sertifikuje vlada. "Kada postanu operativni oni će moći da kontrolišu zapadnu stratešku zonu," rekao je Putin, a prenosi Tas s.

Počevsi od 2015. identičan radar će biti napravljen za istočnu zonu, dodao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 8 godina

Koliko smo nemocni vidi se po pitanju energetske zavisnosti. I da hoce ne mogu nam poslati Plin samo preko zemalja Nato i EU. Jedino da nam ministar Gasic "teleportuje" gas iz Rusije! Dakle, pravimo se i dalje ko da nismo nista ni videli ni culi. Neka oni pljuju jedni po drugima a mi mislimo na Srbiju. Stavljanje na bilo koju stranu znaci nas nestanak!

milutin mijajlovic

pre 8 godina

Postovani lalo ocigledno da niste upuceni ali da vam pojasnim neko namerno vrsi zombiranje naseg regiona ja vas molim da proverite sledece KO JE TAJ KOJI MOZE ZABRANITI DA KORISTI VELIKA RUSIJA MEDJUNARODNU VODU ATO JE NASA REKA DUNAV!!!!!!!!!!! ovo je dokaz da nas zombiraju a vi razmislite sta rade VELIKI i ko koga ovde koristi!!!!!!!!!!

zoran miljkovic

pre 7 godina

МИЛУТИН,још увек си слеп код очију,ко може да забрани по теби великој Русији,да пошаље авионе и хеликоптере на војну вежбу,па дошли ПЕШКЕ,па сад стигли само падобранци,или не видиш,или си плаћен да не видиш,као и поједини таблоиди.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija