• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Miror

19.06.2015

20:33

VIKILIKS POD OPSADOM Asanž već tri godine ne može da mrdne iz ambasade Ekvadora!

Vesti

VIKILIKS POD OPSADOM Asanž već tri godine ne može da mrdne iz ambasade Ekvadora!

Podeli vest

Danas su pune tri godine kako je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž potražio utočište u Ambasadi Ekvadora u Londonu

Asanža traži Švedska zbog optužbi za seksulano zlostavljanje, dok bi ga rado u pritvoru videle i SAD zbog onoga što je Vikiliks otkrio o poverljivim dokumentima.

Britanska policija posmatra ambasadu 24/7, čekajući da Asanž izađe kako bi ga mogla da uhapsi i izruči Švedskoj. 

Osnivač Vikiliksa poriče optužbe, te ističe da su one politički motivisane, ali i da je krajnji cilj ovog procesa njegovo izručenje SAD.

U svemu je najinteresantnije da Britanci za eventulno hapšenje Asanža ne žale pare, jer konstantno posmatranje ambasade tokom tri godine, Veliku Britaniju košta preko 17 miliona dolara. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija