• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

22.06.2015

21:12

UDAR U KIJEVU Ukrajinski general prešao na stranu Novorusije (VIDEO)

Vesti

UDAR U KIJEVU Ukrajinski general prešao na stranu Novorusije (VIDEO)

Podeli vest

Bivši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine, general-major Aleksandr Kolomiec, prešao je na stranu Donjecke Narodne Republike. Ovo je on lično objavio na konferenciji za medije u Donjecku

- Ja sam Kolomiec Aleksandr Vjačeslavovič, general-major oružanih snaga Ukrajine, moja poslednja dužnost - pomoćnik ministra odbrane Ukrajine, glavni vojni analitičar- rekao je Kolomiec.

On je takođe rekao da je 19 godina bio na dužnosti vojnog komesara Donjecke oblasti. „Radiću u korist Donjecke Narodne Republike“, rekao je general-major.

Takođe, rekao je da je bio prinuđen da povede svoju porodicu iz Kijeva u strahu od progona od strane vlasti. Prema rečima Kolomieca, mnoge njegove bivše kolege, sa kojima održava kontakt, sada pokazuju želju da pređu na stranu Donjecke Narodne Republike.

„Mnogi oficiri ukrajinske vojske zovu i žele da se vrate ovde. Ali, oni se plaše. Trenutno su u pitanju samo razgovori, ali mislim da će se vratiti u bliskoj budućnosti“, rekao je general.

Kolomiec je rekao da je trenutni borbeni potencijal ukrajinskih oružanih snaga veoma nizak. 

- Potencijal ukrajinske vojske je na veoma niskom nivou. Naročito sa moralne tačke gledišta: svi generali i oficiri, koji shvataju da su akcije vlasti zločinačke, ne žele da ratuju- rekao je general-major.

Prema rečima Kolomieca, u zoni sukoba su aktivne samo kaznene jedinice. „A ko se bori? Samo dobrovoljci nacionalističkih grupa“, rekao je general.

On  je posebno naglasio da je u armiji primetno nezadovoljstvo komandovanjem. 

- Ja ću reći jednu stvar: u bliskoj budućnosti će u oružanim snagama Ukrajine početi nemir. Oficiri ne razumeju komandu da ubijaju civile. To će biti primetno negde na jesen. Sve će se promeniti- zaključio je biviši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aleksa

pre 8 godina

fala bogu da ima tako pametni i iskreni da ne ubija nedužni narod sa bilo koje strane i bilo gde u svetu zbog interesa usijani glava gde će im duša svi smo mi isti pod ovim nebom

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija