• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2015

13:55

MAĐARI SE MUČE S MIGRANTIMA Nemiri u prihvatnom centru kod Segedina!

Vesti

MAĐARI SE MUČE S MIGRANTIMA Nemiri u prihvatnom centru kod Segedina!

Podeli vest

U prhvatnom centru za migrante u Reskeu, pograničnom naselju kod Segedina, u blizini srpsko-mađarske granice, juče je došlo do manjih nemira, dok je sada mirno, saopštila je Mađarska policija

U saopštenju je navedeno da je grupa od oko 40 migranata, iz nepoznatih razloga, juče oko 17 časova počela da viče, nakon čega su reagovale pojačane policijske snage. 

Kako se navodi, u ovom incidentu nije bilo ni sukoba ni povređenih, a trenutna situacija u prihvatnom centru i samom naselju je mirna. 

Policija je takođe demantovala navode mađarskih medija da su intervenisale specijalne jedinice i helikopteri. 

Mediji u Mađarskoj pišu da su migranti uzvikivali parole zahtevajući slobodu, evropsku vizu i protivili su se uzimanju otisaka prstiju i fotografisanju, što je u skladu sa Dablinskim sporazumom. 

U pograničnoj Županiji Čongrad, u kojoj se nalazi ovo naselje, tokom jučerašnjeg dana granična policija je uz pomoć građanskih patrola uhvatila 814 ilegalnih migranata, među kojima i 85-oro dece. 

Najveća grupa je uhvaćena juče u ranim jutarnjim satima u pograničnom selu Ašothalom, a u njoj je bio 71 državljanin Avganistana i devetoro Sirijaca koji su ilegalno prešli “zelenu” granicu. 

Na teritoriji cele Mađarske juče je uhvaćeno ukupno 1.090 migranata, nešto manje nego dan ranije kada je zabeležen najveći broj od 1.314 migranata u poslednjih mesec dana. 

Granicu na Tisi kod Segedina od juče kontroliše i konjica, čime se želi uliti sigurnost kod lokalnog stanovništva. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija