• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2015

11:03

GRČKA KRIZA DRMA EVROPU Atina  nezaustavljivo hrli prema bankrotu!

Vesti

GRČKA KRIZA DRMA EVROPU Atina nezaustavljivo hrli prema bankrotu!

Podeli vest

Šanse da se smanji mogući brzi bankrot Grčke su, prema ocenama šefa nemačke diplomatije Franka-Valtera Štajnamera, sve manje

 


Vreme ističe, rekao je Štajnmajer za nemačku televiziju ARD i oštro kritikovao grčku vladu što je pozvala na referendum o predlozima kreditora za reforme koje bi Grčka preuzela, kako bi zauzvrat mogla da dobije vitalnu pomoć.

- Ja sam u određenoj meri zapanjen ovim što smo u poslednjim danima doživeli od grčke vlade i posebno šefa vlade - rekao je Štajnmajer, a mediji komentarišu da "grčki brod" plovi ka bankrotu.

Štajnmajer je, takođe, rekao da je Evropa sve pokušala i da nije nedostajalo ni truda ni vremena, ali da je Grčka odlučila, pri tome, da napusti pregovore.

Vicekancelar i šef Socijaldemokratske partije Zigmar Gabrijel je, kao i Štajnmajer, žestoko kritikovao grčku vladu i rekao da je užasnut.

Gabrijel je za "Zidojče cajtung" rekao da je užasnut što su Grci odbili sveobuhvatnu ponudu, koja je "sadržala čak i  treći paket pomoći i presttrukturiranje duga".

I iz redova demohrišćana, kancelara Angele Merkel pale su oštre kritike na račun grčke vlade.

 Cela priča ima, ipak apsurdu notu, rekao je šef poslaničkog kluba demohrišćana Folker Kauder za "Bild" i upozorio grčku vladu da vodi svoju zemlju u haos.

Nemačka opoziciona partija Levica zatražila je, na drugoj strani, od Merkelove produžetak paketa pomoći za Grčku.

Merkelova mora sada delovati.Sudbina Evrope je u njenim rukama, kaže se u jednom saopštenju Levice, partije nastale spajanjem naslednika bivših istočno-nemačkih komunista i WASG stranke, za koju se kaže da je posebno popularna kod socijalno nižih slojeva u Nemačkoj.

I iz redova opozicione partije Zeleni stigli su zahtevi da se Grčkoj pomogne i iznet predlog da se u okviru šefova država ili vlada Evropske unije organizuje jedan poseban samit, posvećen Grčkoj.

U međuvremenu je vlada u Berlinu pozvala svoje građana koji putuju u Grčku turistički da sa sobom ponesu gotov novac.

U Grčkoj bi, pri podizanju novca, moglo da dođe do velikih gužvi, kao i da se stvore uska grla pri snabdevanju automata gotovim novcem, upozorila je vlada u Berlinu, dok je kancelar Angela Merkel za danas posle podne pozvala na krizni sastanak predstavnike svih partija, zastupljenjih u Bundestagu, kako bi se razgovaralo o sudbini Grčke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17