• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/informer

05.07.2015

23:06

CIPRAS: Grčka je pobedila strah i napisala novu stranicu u istoriji!

Vesti

CIPRAS: Grčka je pobedila strah i napisala novu stranicu u istoriji!

Podeli vest

Premijer Grčke Aleksis Cipras poručio je večeras, nakon što su se građani Grčke na referendumu izjasnili protiv plana kreditora, da je Grčka okrenula novu stranicu istorije i da je spremna da nastavi pregovore

 

- Dokazali smo da se demokratija ne može ucenjivati. Grci nisu odgovarali na pitanje da li su za ostanak ili izlazak iz Evrope. Grčki narod je napravio hrabar izbor-  poručio je Cipras u televizijskom obraćanju naciji.

Grčki premijer je rekao da mu narod nije dao mandat protiv Evrope, već za nalaženje održivog rešenja.

On je kazao da je Grčka spremna da nastavi pregovore, uz plan reformi.

- Grčka će sutra sesti za pregovarački sto sa ciljem da obnovi bankarski sistem- rekao je on.

- Nema lakih rešenja, već pravednih i održivih, pod uslovom da ih obe strane žele- ocenio je Cipras.

Grčki premijer je najavio da će zatražiti od predsednika Grčke da sazove sastanak lidera političkih partija za ponedeljak ujutru. 

Premijer Grčke Aleksis Cipras razgovarao telefonom sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 8 godina

Žuti Bujke je ostao bez sise Vatikana. Nema više apanaže. Šlajpik mu je prazan. Kako će Žuti Bujke evropejac na put u EU bez alternative.

Bojan

pre 8 godina

Čestitam narodu Grčke i želim im puno uspeha u daljim pregovorima sa kreditorima koji će, valjda, sada biti malo realističniji.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija